Lakimies

Lakimies

Julkaisupäivä

23.5.2023

Viimeinen hakupäivä

5.6.2023

Työsuhteen tyyppi

Kokoaikainen

Työsuhteen kesto

Toistaiseksi voimassa oleva

Yrityksen verkkosivut

https://www.pirha.fi/

Yrityksen osoite

Biokatu 12, 33520 Tampere

Yhteyshenkilö

Legal Talent Consultant Erica Holmlund

puhelinnumero

050 5766 752

Sähköpostiosoite

erica.holmlund@paragraaffi.fi

 • Hakemus sulkeutunut

Pirkanmaan hyvinvointialue

Pirkanmaan hyvinvointialue on asukasmäärältään Suomen suurin hyvinvointialue ja se vastaa yli 520 000 pirkanmaalaisen asukkaan sosiaali- ja terveydenhuollon sekä palo- ja pelastustoimen palveluista. Pirkanmaan hyvinvointialueella on yhteensä noin 19 000 työntekijää, joten hyvinvointialue on Pirkanmaan suurin työnantaja.

 

Etsimme nyt Pirkanmaan hyvinvointialueelle lakimiestä toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen 

Pirkanmaan hyvinvointialue on asukasmäärältään Suomen suurin hyvinvointialue ja se vastaa yli 520 000 pirkanmaalaisen asukkaan sosiaali- ja terveydenhuollon sekä palo- ja pelastustoimen palveluista. Pirkanmaan hyvinvointialueella on yhteensä noin 19 000 työntekijää, joten hyvinvointialue on Pirkanmaan suurin työnantaja.  Tavoitteenamme on taata yhdenvertaiset, sujuvat palvelut kaikkialla maakunnassa. Pyrimme siihen, että palvelut on toteutettu ihmisläheisesti, sujuvasti, nykyaikaisesti ja tehokkaasti. Lue lisää osoitteessa https://www.pirha.fi. 

 

Tutkimusjuridiikasta innostunut lakimies Suomen suurimmalle hyvinvointialueelle 

Lakimiehenä työskentelet hallintopalveluissa osana lakipalveluiden tiimiä ja vastaat monipuolisista tutkimusjuridiikkaan ja tietosuojaan liittyvistä tehtävistä. Päivittäisessä työssäsi vastaat muun muassa seuraavista asioista: 

 • Tutkimussopimuksiin ja tietosuojaan (ml. toisiolaki) liittyvästä neuvonnasta ja tuesta, tutkimussopimusneuvotteluihin osallistumisesta ja tutkimuspalveluiden henkilöstön kouluttamisesta edellä mainituissa asioissa. 
 • Tutkimuspalveluiden juridisten ostopalvelujen koordinoinnista ja yhteistyöstä palveluntuottajan kanssa. 
 • Hyvinvointialueen tietosuojakäytäntöjen kehittämisestä yhdessä tietosuojavastaavan ja muiden tietosuoja-asioita hoitavien lakimiesten kanssa. 
 • Osallistumisesta ja hyvinvointialueen edustamisesta kansallisissa tutkimustoimintaa koskevissa yhteistyöverkostoissa. 
 • Osaamisesi ja kiinnostusten kohteidesi mukaan tehtäviisi voi kuulua myös alueellisen eettisen toimikunnan lainopillisen jäsenen tehtävät, Biopankin ohjausryhmien jäsenyydet ja tietosuoja-, tietoturva- ja teknisen arkkitehtuuriryhmän jäsenyys. 

Tehtävän keskeisenä yhteistyökumppanina on hyvinvointialueen tutkimuspalvelut ja tukena tehtävän hoitamisessa on myös tutkimusjuridiikan palveluita meille tuottavan kumppanimme osaaminen. Lisäksi toimit tiiviissä yhteistyössä tietosuoja-asiantuntijoidemme kanssa. Työtilamme sijaitsevat Tays Keskussairaalan kampuksella, mutta työtäsi ei kuitenkaan ole sidottu toimistolle, vaan voit työskennellä halutessasi myös etänä tai hybridisti. 

 

Edellytämme sinulta: 

 • Tietosuojalainsäädännön (mukaan lukien toisiolain) tuntemusta ja sopimusoikeudellista osaamista sekä lainsäädännön kehityksen seurantaa 

Arvostamme: 

 • Aiempaa kokemusta tutkimussopimuksista ja niihin liittyvistä tietosuoja-asioista 
 • Hyvää suomen ja englannin kielen taitoa 
 • Yhteistyökykyä eri sidosryhmien kanssa ja hyviä viestintätaitoja 
 • Kykyä itsenäiseen päätöksentekoon, toimeenpanokykyä ja kykyä hallita ja koordinoida laajoja kokonaisuuksia 

Tarjoamme sinulle: 

 • Asiantuntevan ja osaavan työyhteisön, monipuolisen ja vaihtelevan tehtäväkentän sekä mahdollisuuden kehittää osaamistasi eri alueilla kiinnostuksen kohteidesi mukaan 
 • Laajat koulutusmahdollisuudet ja työssä oppimisen muiden asiantuntijoidemme tuella 
 • Kattavat henkilöstöedut, kuten laajat työterveyshuollon palvelut, vuosittaisen liikunta-, kulttuuri-, työmatka- ja hyvinvointiedun sekä työnantajan lounasedun 
 • Runsaasti hyvinvointiasi tukevaa virkistystoimintaa 

 

Kelpoisuusehtona on ylempi oikeustieteellinen korkeakoulututkinto (OTM/OTK) ja työkokemusta kyseiseltä toimialalta. 

Noudatettava työ- tai virkaehtosopimus on Hyvinvointialan yleinen virka- ja työehtosopimus (HYVTES). Lakimiehen työsuhde on vakinainen ja se täytetään sopimuksen mukaan. Tehtävässä on 6 kk koeaika ja toimistotyöaika (36,25 h/vko). 

Tietosuoja-, tietoturva- ja tekninen arkkitehtuuri ryhmän jäsenyys edellyttää henkilöturvallisuusselvitystä, jolloin tehtävään valittavasta henkilöstä tehdään hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014). Lisätietoa turvallisuus-selvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy www.supo.fi. Tehtävään valitun on ennen sen vastaanottamista esitettävä vaadittavat todistukset terveydentilastaan kuukauden sisällä työn aloittamisesta. 

Tehtävää haetaan ensisijaisesti sähköisesti Kuntarekryn kautta. Hakemuksen voi jättää myös kirjallisena, jossa on mainittava haun numerotunniste (Pirha-03-54-23), nimike ja sijoituspaikka. Hakemukseen suositellaan liitettäväksi CV. Kirjalliset hakemukset lähetetään osoitteeseen: Pirkanmaan Hyvinvointialue, kirjaamo, PL 272, 33101 Tampere. Sähköisten hakemusten tulee olla perillä klo 23.59 ja postitse saapuvien hakemusten klo 14.30 mennessä. Myöhässä saapuneita hakemuksia ei voida ottaa haussa huomioon. 

Lisätietoja hakemisesta saat Pirkanmaan hyvinvointialueen rekrytoinnista rekrytointi@pirha.fi. 

 

Yhteystiedot 

Lisätietoja tehtävästä antaa Legal Talent Consultant Erica Holmlund (050 5766 752, erica.holmlund@paragraaffi.fi) sekä Pirkanmaan hyvinvointialueen johtava lakimies Tanja Welin (044 4729 949, tanja.welin@pirha.fi).