Juristiharjoittelija

Juristiharjoittelija

Julkaisupäivä

14.6.2024

Viimeinen hakupäivä

10.7.2024

Työsuhteen tyyppi

Kokoaikainen

Työsuhteen kesto

Määräaikainen

Yrityksen verkkosivut

https://www.sato.fi/fi

Yrityksen osoite

Panuntie 4, 00610 Helsinki

Yhteyshenkilö

Mikaela Hoffström

puhelinnumero

020 134 4204

Sähköpostiosoite

mikaela.hoffstrom@sato.fi

 • Hakemus sulkeutunut

SATO Oyj

SATO Oyj on vastuullisen vuokra-asumisen asiantuntija ja yksi Suomen suurimmista vuokranantajista.

Etsimme SATOlle asuntoliiketoiminnasta ja sopimusoikeudesta kiinnostunutta opiskelijaa kokoaikaiseen harjoitteluun 31.5.2025 asti.

Työskentelet osana SATOn viisihenkistä lakitiimiä, joka vastaa asuntoliiketoimintaan ja investointeihin liittyvästä juridiikasta. Harjoittelijana tuet satolaisia monipuolisissa asuntoliiketoimintaan liittyvissä juridisissa tehtävissä, jotka painottuvat erityisesti vuokrasuhteen aikaisiin kysymyksiin.

Miltä tyypillinen työpäiväsi meillä näyttää?

 • Tuet erityisesti asuntoliiketoimintaa monipuolisissa vuokraukseen liittyvissä kysymyksissä.
 • Vastaat huoneenvuokrasuhteisiin liittyvien kirjelmöintien ja vastineiden laatimisesta esimerkiksi Kuluttajariitalautakunnalle.
 • Toimit lakitiimimme tukena päivittäisissä juridisissa kysymyksissä, kuten sopimusten luonnostelussa, laatimisessa ja kommentoinnissa.
 • Aiemman kokemuksesi ja kiinnostuksesi perusteella tehtävään voidaan sisällyttää myös esimerkiksi sisäisten ohjeistusten laatimista ja henkilöstön kouluttamista asuinhuoneiston vuokraukseen liittyvässä juridiikassa, tietosuoja-asioita, yhtiöoikeutta sekä rakennuttamiseen ja kiinteistökehittämiseen liittyviä juridisia asioita.

SATOlla pääset perehtymään asuntoliiketoimintaan ja vuokrasuhteisiin liittyvään lainsäädäntöön sekä edistämään hyvää asiakaskokemusta yhdessä muiden satolaisten kanssa. Lakitiimi ja muut satolaiset ovat tukenasi ja rohkaisevat vastuunottoon ja yhdessä oppimiseen.

Halutessasi voit työskennellä osittain etänä, mutta odotamme kuitenkin, että sinulla on mahdollisuus työskennellä Käpylässä sijaitsevalla toimistollamme noin kahdesta kolmeen päivään viikossa. Kyseessä on kokoaikainen, noin 9 kuukauden mittainen harjoittelujakso 31.5.2025 asti, jonka aikana pääset kehittämään ja syventämään osaamistasi erilaisten liiketoiminnallisten näkökulmien parissa. Toivomme, että pääset aloittamaan tehtävässä syyskuun aikana.

Ketä etsimme?

Olet edennyt oikeustieteen opinnoissasi maisterivaiheeseen ja sinulla on opintojen tai aiemman työkokemuksen kautta kertyneet pohjatiedot sopimusoikeudesta. Katsomme eduksi aiemman kokemuksen rakentamiseen, kiinteistöihin ja vuokrasuhteisiin liittyvästä juridiikasta, mutta se ei ole edellytys. Työskentelet tiiviissä yhteistyössä eri sisäisten sidosryhmien kanssa, joten odotamme sinulta hyviä vuorovaikutustaitoja, yhteistyökykyä, rohkeutta ja aitoa kiinnostusta kehittyä käytännön työn parissa muiden satolaisten tuella.

Odotamme sinulta

 • Suoritettuja oikeustieteen opintoja vähintään 180 opintopisteen edestä
 • Opintojen tai aiemman työkokemuksen kautta kertynyttä perusymmärrystä sopimusoikeudesta
 • Erinomaista suomen kielen taitoa
 • Hyviä vuorovaikutustaitoja, oma-aloitteisuutta sekä reipasta ja itseohjautuvaa työskentelyotetta

Hyödyt myös seuraavista asioista

 • Aiemmasta kokemuksesta rakentamiseen, kiinteistöihin ja vuokrasuhteisiin liittyvästä juridiikasta
 • Englannin kielen taidosta

Mitä me tarjoamme sinulle?

Satolaiset ovat meidän tärkein voimavaramme. Meitä kaikkia yhdistää halu onnistua yhdessä, kyky viedä asioita rohkeasti eteenpäin ja rento ihmisläheisyys. Haluamme, että satolaiset voivat hyvin niin töissä kuin vapaa-ajallaankin – tarjoammekin sinulle hyvinvointisi tueksi seuraavia asioita:

 • Monipuolisia tehtäviä asuntoliiketoiminnan parissa. Pääset kehittämään ja syventämään juridista osaamistasi käytännön työn kautta, johon saat täyden tuen muilta satolaisilta.
 • Innostavan työympäristön ja avoimen tekemisen meiningin, jossa jokainen on valmis auttamaan toinen toistaan. Hyvä ja valmentava esihenkilötyö on meille myös sydämen asia ja haluamme panostaa työntekijöidemme osaamisen kehittämiseen.
 • Tutkitusti hyvän työkulttuurin – meillä on Great Place to Work -sertifikaatti, joka kertoo erinomaisesta työntekijäkokemuksesta, luottamukseen perustuvasta yrityskulttuurista ja sitoutuneisuudesta hyvän työpaikan rakentamiseen. Erityisiksi vahvuuksiksemme tutkimuksissa nousivat tasa-arvoisuus, johtajuus, välittäminen ja integriteetti.
 • Kattavat henkilöstöedut, kuten laajat työterveyspalvelut ja vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen sekä vapaa-ajan mökit Himoksella ja Vuokatissa käyttöösi.

Sitoudumme edistämään monimuotoisuutta ja rakentamaan parempaa työelämää. Haluamme, että SATOssa jokainen voi olla turvallisesti oma itsensä yhteisiä SATOn arvoja kunnioittaen. Rohkaisemme eri taustoista tulevia hakijoita hakemaan tehtäviämme, ja teemme jatkuvasti työtä varmistaaksemme, että jokainen työntekijämme tuntee olonsa tervetulleeksi ja arvostetuksi. Pyrimme myös varmistamaan, että rekrytointiprosessimme on avoin ja oikeudenmukainen kaikille hakijoille. Palkkauksessa noudatamme Juristiliiton palkkasuosituksia.

Tervetuloa alan parhaiden osaajien joukkoon!

Lähetäthän hakemuksesi viimeistään keskiviikkona 10.7.2024. Tehtävään valitulta edellytetään suostumusta luottotietojen tarkastukseen.

Lisätietoja tehtävästä antaa asuntoliiketoiminnan juristi Mikaela Hoffström (mikaela.hoffstrom@sato.fi, 020 134 4204) ke 19.6. ja to 27.6. klo 12–15.