Livestream | ke 30.9.2020 | klo 10:00-11:00

Juristiprofessio 2020: Monimuotoinen ammattikunta

Työelämän tulevaisuus tulee suoraan näytöllesi! Uraauurtavassa paneelikeskustelussa tarkastellaan monimuotoisuuden kehityssuuntia 2020-luvun juristiprofessiossa. Keskusteluun osallistuvat niin keskeiset vaikuttajat ammattikuntamme sisältä kuin yhdenvertaisuuden puolestapuhujat sen ulkopuolelta. Paneelikeskustelu lähetetään suorana katsojille koko Suomessa. Keskustelussa esitetään tärkeitä kysymyksiä kuten:

  • Mitä työelämän monimuotoisuus ja yhdenvertaisuus tarkoittavat?
  • Miten juristiprofession monimuotoisuus palvelee asiantuntijoita, organisaatioita ja oikeusvaltiota?
  • Miltä ammattikuntamme näyttää monimuotoisuuden näkökulmasta?
  • Mitä haasteita juristiprofession monimuotoistumiseen liittyy?
  • Miten työelämän yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta voidaan edistää?

Tutustu panelisteihin, jätä kysymyksesi ja osallistu kanssamme monimuotoisemman ammattikunnan rakentamiseen!

Panelistit

Jarl-Johan Héde
Paragraaffi

Jarl-Johan on työskennellyt juristien ura- ja työelämäkysymysten parissa vuodesta 2016. Paragraaffin toimitusjohtajana hän toimii aktiivisena työelämävaikuttajana ja modernin työelämän puolestapuhujana. Juristiprofession työelämän kehitykselle hän pitää keskeisenä, että asiantuntijatyössä panostetaan monimuotoisuuteen niin ammatillisen osaamisen kuin arvojenkin näkökulmasta. Jarl-Johan toimii paneelikeskustelun moderaattorina.

Casper Herler
Borenius

Boreniuksen toimitusjohtaja Casper toimii neuvonantajana mm. ympäristöoikeuteen, luonnonvaroihin ja infrastruktuuriin sekä yritysvastuuseen liittyvissä asioissa. Hän on erikoistunut asiakkaiden strategiseen neuvomiseen erityisesti suurten teollisuus- ja infrahankkeiden strategisen projektisuunnitteluun liittyen sekä yritysvastuuseen ja toiminnan sosiaaliseen hyväksyntään liittyvissä kysymyksissä.

Hanna Räihä-Mäntyharju
Asianajajaliiton puheenjohtaja

Olen Suomen Asianajajaliiton puheenjohtaja ja perhe- ja perintöoikeuteen erikoistunut asianajaja Tampereelta. Olen osakkaana Asianajotoimisto Tempossa, jossa työskentelee yhteensä kaksitoista ihmistä. Olen toiminut asianajotehtävissä yli kaksikymmentä vuotta ja Asianajajaliiton luottamustehtävissä seitsemäntoista vuotta. Minulla on myös pitkä kokemus esimiestyöstä asianajotoimistossa.

Kristina Stenman
Yhdenvertaisuusvaltuutettu

Kristina Stenman aloitti yhdenvertaisuusvaltuutettuna 1.8.2020. Stenmanilla on työkokemusta mm. juristina ja toiminnanjohtajana Pakolaisneuvonta ry:ssä sekä tutkijana Åbo Akademin Ihmisoikeusinstituutissa. Hän on työskennellyt Vaasan apulaiskaupunginjohtajana, Pietarsaaren kaupunginjohtajana sekä ollut aktiivinen maahanmuutto- ja ihmisoikeustyössä. Stenman on opiskellut oikeustiedettä, englantia ja kulttuuriantropologiaa Helsingin yliopistossa.

Aaro Horsma
Helsinki Pride, Toiminnanjohtaja

Aaro aloitti työt Helsinki Pride -yhteisössä 2012 osa-aikaisena sosiaalityöntekijänä ja ainoana työntekijänä. Nykyään Aaro toimii kuuden työntekijän järjestön toiminnanjohtajana. Moninaisuus, yhdenvertaisuus ja hyvinvointi ovat päivätyön pääteemoja. Laajassa työnkuvassa suoriutumista tukee niin radiotoimittajan, sosionomin kuin seksuaalikasvattajan koulutukset, sekä työn alla olevat johtamisen YAMK-opinnot.

Ilmoittaudu mukaan

Monimuotoisuutta edistämässä

Borenius on yksi Suomen suurimmista asianajotoimistoista. Meillä työskentelee yli 200 henkilöä, joista 120 on juristeja. Toimistomme sijaitsevat Suomessa, Pietarissa, Lontoossa ja New Yorkissa. Työmme perustuu toistemme keskinäiseen kunnioitukseen, ja tämä heijastuu myös pro bono -kumppaneidemme valintaan. Haluamme työllämme edistää monimuotoisuutta ja yhdenvertaisuutta, ja tehdä oman osuutemme yhdenvertaisemman yhteiskunnan luomiseksi. Yhteisömme on tasa-arvoinen. Meillä työskentelee ihmisiä – emme lokeroi ketään sukupuolisen suuntautumisen tai sukupuoli-identiteetin vuoksi.

Olemme olemassa, jotta kukaan ei jäisi yksin. Vuodesta 1991 lähtien olemme tehneet töitä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten oikeuksien, osallisuuden ja hyvinvoinnin eteen.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu on itsenäinen ja riippumaton viranomainen, jonka tehtävä on edistää yhdenvertaisuutta ja puuttua syrjintään. Yhdenvertaisuusvaltuutettu toimii myös Suomen kansallisena ihmiskaupparaportoijana ja valvoo maastapoistamisen täytäntöönpanoa. Valtuutetun tehtäviin kuuluu myös ulkomaalaisten aseman ja oikeuksien seuraaminen ja edistäminen. Yhdenvertaisuusvaltuutetun toimiala on laaja. Eri tehtäviä yhdistää perus- ja ihmisoikeuksien valvonta ja edistäminen.

Paragraaffi on juristiprofession työelämään erikoistunut konsulttitalo. Rakennamme merkityksellisitä työuria oikeuden ammattilaisille ja huipputiimejä alan työnantajille 2020-luvun asetuksilla. Visioimme monimuotoisesta ammattikunnasta, joka kokee työelämän merkitykselliseksi ja on valmis vastaamaan modernin maailman haasteisiin. Paragraaffin rekrytointipalvelujen kautta työllistyy vuosittain satoja juridiikan alan ammattilaisia, minkä lisäksi toimimme alan arvostetuimpien työnantajien neuvonantajina työnantajamielikuvan kehittämisessä.

#yhdenvertaisuus