Asianajotoimisto, joka ymmärtää elämää – niin liike-elämää kuin erilaisia ihmisiä.

Merilammen juuret ovat yhtiöoikeudessa ja monipuolisesti vaativassa liikejuridiikassa. Olemme asiakkaidemme luotettu neuvonantaja merkittävissä riidanratkaisu- ja yritysjärjestelytilanteissa sekä muissa liikejuridisissa asioissa, kuten kilpailu- ja EU-oikeudessa, työoikeudessa sekä teknologia- ja IPR-liitännäisissä toimeksiannoissa. Tarjoamme strategista kumppanuutta ja räätälöityjä, kestäviä ratkaisuja asiakkaidemme kulloisiinkin liiketoimintatarpeisiin.

Ratkaisukeskeisyys – Välittäminen – Intohimo – Integriteetti

Merilampi on arvojohdettu yritys ja arvomme ohjaavat kaikkea toimintaamme, myös rekrytointejamme. Uskomme, että hyvä asiakaskokemus lähtee hyvästä työntekijäkokemuksesta. Tämä on keskeinen osa kulttuuriamme. Rekrytoimme ammattilaisemme tarkoin ja pidämme heistä hyvää huolta: ura meillä ei tarkoita muusta elämästä luopumista. Uskomme vahvasti siihen, että hyvinvoiva henkilöstö pystyy palvelemaan asiakkaita paremmin ja tuottamaan heille enemmän lisäarvoa. Vaalimme henkilöstömme osaamista, hyvää asennetta sekä työssä viihtymistä.

Arvostamme kokemusta ja näkemystä, mutta myös ennakkoluulotonta asennetta ja oppimisen halua. Meillä juniorit ja seniorit tekevät työtä rinnakkain, mikä mahdollistaa paremman työssä kehittymisen ja oppimisen sekä takaa ammattitaidon siirtymisen eteenpäin. Siksi tiimeissämme on erilaista osaamista ja kokemusta, ja mentoroiva ote.

Kehitämme jatkuvasti itseämme niin ammattilaisina kuin ihmisinä. Tarjoamme talon sisäisiä ja ulkopuolisia koulutuksia niin ammatillisen kehittymisen tueksi kuin työssä jaksamisen ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Koko henkilöstöllämme on mahdollisuus – ja velvollisuus – osallistua säännöllisesti koulutuksiin ja kehittyä siten työssään. Se palvelee henkilöstömme motivaatiota ja auttaa meitä palvelemaan asiakkaitamme mahdollisimman hyvin.

Meitä yhdistää yrittäjämäinen ja käytännönläheinen asenne sekä kiinnostus, intohimo ja uteliaisuus asioita kohtaan. Vastuullisuus, suoraselkäinen ja inhimillinen tapa tehdä asioita on meille tärkeää.

Tutustu lisää Merilammen uramahdollisuuksiin!

Toisiaan tukevat, rohkaisevat ja hauskat kollegat ovat olleet suuressa roolissa kulttuurimme kehittymisessä. Kulttuurimme on lämminhenkinen ja toista arvostava. Toisistamme välittäminen näkyy konkreettisesti jo siinä, miten toimistomme arki on rakennettu.

Halusimme kuvata pienistä arjen hetkistä pienen otteen ilman käsikirjoitusta ja ennalta sovittuja repliikkejä.

Facebook | LinkedIn | Instagram | Twitter | TikTok | Merilampi.com

Harjoitteluohjelmat

Junior Trainee

  • Osa-aikainen harjoittelu alkuvaiheessa oleville oikeustieteen opiskelijoille.
  • Harjoittelujakson pituus 12 kuukautta.

Lue lisää >

Trainee

  • Osa-aikainen harjoittelu loppuvaiheen oikeustieteen opiskelijoille.
  • Harjoittelujakson pituus 9–12 kuukautta.

Lue lisää >

”Meistä harjoittelijoista pidetään hyvää huolta ja kehitysideoitamme kuunnellaan aidosti. Arvostan suuresti myös omaa kokkiamme, joka loihtii joka päivä älyttömän hyvät lounaat.”

”Työssäni on ollut mahtavaa päästä oppimaan alan konkareilta ja tekemään töitä usean eri oikeudenalan parissa.”

”Vaativan työn vastapainona esimerkiksi yhteislenkit ja virkistyspäivät ovat kiva bonus.”

Merilampi Case

Merilampi Case on soveltavaan liikejuridiikkaan keskittyvä oikeustapauskilpailu, jossa työparit ratkovat aidontuntuista asiakastoimeksiantoa.

Kilpailu on suunnattu kaikille oikeustieteen opiskelijoille ja se käydään suomen kielellä. Tuomaristoon kuuluu Merilammen edustajia sekä Suomen liike-elämän vaikuttajia.

Kilpailun voittajapari saa yhteensä 2 000 euron suuruisen palkinnon sekä kumpikin puolen vuoden määräaikaisen harjoittelupaikan Traineena Merilammella.

Lue lisää >

Perustiedot

Liikevaihto 11,6 MEUR

Henkilöstön lukumäärä noin 60 henkilöä

Opiskelija voi työllistyä meillä Helsinkiin

 

Hakijat

Millaista osaamista odotatte hakijoilta?
Traineeden osalta suurin osa perusaineopinnoista tulisi olla suoritettu. Kaikkien hakijoiden osalta arvostetaan aikaisempaa työkokemusta. Junior Traineeden osalta työkokemuksen ei tarvitse olla alakohtaista.

Kielitaitovaatimukset
Sujuva suomi ja englanti. Muut kielet katsotaan eduksi.

Arvosanojen merkitys teille
Arvostamme hyvää koulumenestystä, mutta emme pidä sitä tärkeimpänä.

Mitä muuta arvostatte työntekijässä?
Aktiivisuutta, oma-aloitteisuutta, joustavuutta, positiivista asennetta.

Rekrytoinnit

Rekrytoimme vuosittain 12-14 oikeustieteen opiskelijaa

Rekrytoimme vuosittain 1-3 juristia

Järjestämme rekrytointiprosessin aikana 1-2 haastattelukierrosta

Otamme vastaan avoimia hakemuksia täällä

 

Työsuhteet

Opiskelijoiden työsuhteet ovat määräaikaisia

Työsuhde-etuihimme kuuluu lounasetu sekä liikunta-/kulttuurietu. Kaikki työntekijämme, myös harjoittelijat kuuluvat etujen piiriin.

Maksamme Junior Traineelle ja Traineelle opintopisteistä riippumatta kiinteää samaa tuntipalkkaa riippuen siitä työskenteleekö henkilö Junior Traineena tai Traineena. Joissakin tapauksessa tämä saattaa ylittää tai alittaa Lakimiesliiton suosituspalkan.

Työaika on 2-3 työvuoroa viikossa, joka mahdollistaa opintojen etenemisen yhtä aikaa työskentelyn kanssa. Lisäksi harjoittelujaksomme ovat 9-12 kuukauden pituisia.

Avoimet työpaikat

Ei uusia työpaikkailmoituksia

Työntekijämme kertovat

Kiira Björkroth
Senior Associate

“Aloitin loppuvuodesta 2017 Merilammella Associatena osakkaamme Emma Niemistön vetämässä rakennusoikeusryhmässä. Olin jo opiskeluvuosina kiinnostunut Merilammesta työnantajana, mutta viimeistään kuullessani Emman etsivän ryhmäänsä juristeja, oli päätös minulle selvä. Jos toimistoamme pitäisi kuvata yhdellä sanalla, se olisi ”mutkaton”. Meillä on rento ilmapiiri, mutta samaan aikaan työn tekemisestä ja laadusta ei tingitä senttiäkään. Hyödynnämme eri toimeksiannoissa toistemme erityisosaamista taataksemme asiakkaillemme parhaimman lopputuloksen. Työpaikkana tarjoamme erittäin hyvän oppimispaikan asianajajan ammattiin, ja yhteisössämme myös opiskelijat ovat tärkeässä roolissa työn laatumme varmistamisessa.”

Roosa Hämäläinen
Trainee

“Olen aikaisemmin toiminut Merilammella Junior Traineena. Tuon harjoittelujakson päätyttyä siirryin muualle töihin, mutta Merilampi pysyi kuitenkin koko ajan mielessäni. Suureksi ilokseni pääsin uudestaan Merilammelle harjoitteluun, tällä kertaa Traineeksi. Merilammella Trainee avustaa juristeja mielenkiintoisissa, laajoissa ja moniin eri oikeudenaloihin liittyvissä toimeksiannoissa. Työpäivät koostuvat selvityksistä, asiakirjojen laatimisesta ja käännöstöistä. Tiivis työskentely yhdessä vanhempien asiantuntijoiden kanssa, heidän antamansa palaute, toimistolla järjestettävät koulutukset sekä kannustava ilmapiiri mahdollistavat ammattitaidon kehittymisen, mikä on erittäin tärkeää uransa alkuvaiheessa olevalle opiskelijalle.”

Aija Niskanen
Junior Trainee

“Työtehtäväni ovat kehittyneet paljon ja olen päässyt osallistumaan runsaasti erilaisiin koulutuksiin ja kehittämään omaa osaamistani. Ilmapiiri Merilammella on todella kannustava ja apua voi kysyä tarvittaessa keneltä tahansa. On ollut kiinnostavaa nähdä opintojen teoreettisen puolen lisäksi, miten käytännön puoli toimii. Merilammen ehdoton vahvuus työnantajana on ihmisläheisyys. Meistä harjoittelijoista pidetään erinomaista huolta ja kehitysideoitamme kuunnellaan aidosti. Pitkä harjoittelujakso mahdollistaa myös sen, että harjoittelun aikana tuntee todella pääsevänsä osaksi työyhteisöä.”

Kysy lisää:

Kysy lisää harjoitteluohjelmistamme tai muista uramahdollisuuksistamme!

Tuuli Syrjänen
050 468 2788
tuuli.syrjanen@merilampi.com