Insolvenssiharjoittelijana Boreniuksella

Yleinen15.4.2025

Olen Liisa Lassila ja opiskelen kolmatta vuotta oikeustieteitä Helsingin yliopistossa. Työskentelen opintojeni ohella Boreniuksen insolvenssitiimissä ja kerron seuraavaksi, miten päädyin hakemaan harjoittelijaksi juuri Boreniukselle. Kerron myös hieman siitä, millaista työkokemusta olen harjoittelijan tehtävissäni kerryttänyt.

Harjoittelupolku asianajotoimistossa

Hain phuksivuonnani Boreniukselle Junior Trainee -tehtävään, sillä olin kiinnostunut yritysjuridiikasta ja halusin nähdä, miten ison ja arvostetun asianajotoimiston tavallinen arki pyörii. Olin kuullut Boreniuksella työskenteleviltä kavereiltani paljon hyvää toimiston ilmapiiristä ja työyhteisöstä, mikä vain vahvisti päätöstäni hakea Junior Traineeksi. Aloitin Boreniuksen junnutiimissä opintojeni ensimmäisen vuoden lopulla ja viihdyin todella hyvin heti alusta alkaen.

Kun olin työskennellyt Junior Trainee -harjoittelijana noin puoli vuotta, kuulin, että toimistomme insolvenssitiimiin haetaan uutta harjoittelijaa. Junnutiimi on paljon tekemisissä insolvenssitiimin kanssa, joten olin jo päässyt näkemään, millaisia työtehtäviä tiimissä on ja millaisia asioita harjoittelijat pääsevät hoitamaan. Päätös tehtävään hakemisesta oli helppo, sillä työtehtävät vaikuttivat minusta hyvin monipuolisilta ja kiinnostavilta. Olin myös huomannut, että tiimissä on todella hyvä yhteishenki, mikä lisäsi intoani hakea kyseiseen tehtävään.

Töissä insolvenssitiimissä

Kiinnostukseni insolvenssioikeuteen heräsi jo phuksivuonna, kun suoritin oikeudenalaa käsittelevän peruskurssin. Kurssi antoi hyvän pohjan teoreettiselle ymmärrykselle, mutta minulle jäi vielä paljon kysymyksiä siitä, millaista työ insolvenssioikeuden parissa oikeasti on. Saatuani harjoittelupaikan Boreniuksen insolvenssitiimistä olen päässyt näkemään, millaista työ käytännössä on.

Tehtävät insolvenssitiimissä ovat hyvin monipuolisia. Käytännössä kaikki työpäivät ovat keskenään erilaisia, sillä tehtävämme vaihtelevat asiakirjojen valmistelusta asiakkaiden neuvontaan. Tehtävien monipuolisuuteen vaikuttaa myös se, että harjoittelijat saavat olla mukana konkurssi- ja saneerausmenettelyissä niiden kaikissa vaiheissa. Menettelyissä on valtavasti liikkuvia osia, minkä vuoksi jokainen tapaus on ainutlaatuinen. Tämä tekee työskentelystä paitsi kiinnostavaa, myös todella opettavaa, sillä omia taitojaan pääsee kehittämään joka päivä.

”Parasta työssäni on ehdottomasti töiden monipuolisuus sekä tiimin tuki ja yhteishenki. ”

Työskentely insolvenssioikeuden parissa tarjoaa mahdollisuuden kehittyä laajasti myös muilla oikeudenaloilla, erityisesti sopimus- ja velvoiteoikeudessa. Lisäksi työtehtävät opettavat järjestelmällisyyttä ja tarkkuutta, mikä on välttämätöntä asianajotyössä. Vaikka vastuuta annetaan lisää oman osaamisen karttuessa, muiden harjoittelijoiden vahva tuki ja kokeneiden juristien antama apu varmistavat, ettei haastavampienkaan tehtävien kohdalla jää koskaan yksin. 

Arvokasta työkokemusta opintojen ohessa

Töiden ja opintojen yhdistäminen on sujunut Boreniuksella mutkattomasti. Insolvenssiharjoittelijat työskentelevät osa-aikaisesti noin kolme kertaa viikossa, joten töiden teko on mahdollista yhdistää opiskeluarkeen joustavasti. Työvuorot sovitaan yhdessä harjoittelijatiimin kesken niin, että kaikki voivat edistää opintojaan samalla, kun kartuttavat arvokasta työkokemusta Boreniuksella. En ole kokenut töiden ja opintojen yhdistämistä lainkaan kuormittavaksi, vaan mielestäni työt tuovat pikemminkin mukavaa tasapainoa opiskelun oheen.

Jos sinua kiinnostaa nähdä, millaista työskentely asianajotoimistossa on, voin lämpimästi suositella hakemaan harjoittelijaksi Boreniukselle. Toimisto tarjoaa mahdollisuuden työskennellä huippuosaajien kanssa hyvästä työilmapiiristä tinkimättä. Harjoittelijat ovat osa työyhteisöä siinä missä muutkin, mikä tekee Boreniuksesta ainutlaatuisen paikan kehittää osaamistaan niin juridiikassa kuin työelämässä muutenkin.

Kirjoittaja

Liisa Lassila

Restructuring & Insolvency Trainee, Borenius