Juristipodi

#juristipodi on podcast, jossa katsomme maailmaa juristien linssien läpi ja keskustelemme siitä, mikä maailmassa on oikein tai väärin.  

Podia vetää Paragraaffin toimitusjohtaja Jarl-Johan Hede saaden vieraakseen oikeusvaikuttajia, juristeja, virkamiehiä sekä muita oman elämänsä Harvey Spectereitä ja Ally McBealeja.  Yksi jakso kestää noin 30-60 minuuttia.  

 

Voit kuunnella jaksoja

Kuuntele podcastia

#1. Ura ja identiteetti

Jaksossa pohditaan uraa ja sen vaikutusta identiteettiin. Millä tavalla uraa pitäisi lähestyä ja miten yksi pieni ihminen voi sitä suunnitella?

28 min

13.8.2019

#2. Juristin arkkityyppi – Millainen juristin pitää olla?

Jaksossa pohditaan juristin ominaisuuksia, monimuotoisuutta ja kulttuurin johtamista asianajomaailmassa. Vieraana Borenius Asianajotoimiston Managing Partner Casper Herler.

40 min

26.8.2019

#3. KIIRE!

Mitä kuuluu? Ei mitään ihmeellistä, kiire on. Miksi aina on kiire ja mistä se johtuu? Kiirepuhe on varsin tavallista niin työelämässä, mutta onko siinä mitään puolitotuuttakaan? Kiireestä, oman työn johtamisesta sekä työn ja vapaa-ajan hallinnasta keskustelemassa osakas Matti Lajunen (Castrén & Snellman).

38 min

16.9.2019

#4 Aasiakas

Onko päämies aina oikeassa? Asiakkailla on usein valmiita vastauksia monimutkaisiin juridisiin kysymyksiin ja asiamiehen rooli muuttuu hetkessä juridiikan asiantuntijasta päivystäväksi keittiöpsykologiksi. Mitä teet, kun asiakas heittää sinua puhelimella? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin on vastaamassa lakimies, osakas Marika Myllykangas (LAKIA).

33 min

7.10.2019

#5 Aikamme juristiprofessio

Asiantuntijatyö on muutoksen tuulissa, eikä perinteikäs professiomme tee tähän poikkeusta – miten olemme tulleet tähän? Juristiprofessio on näyttänyt hyvin erilaiselta historian eri aikoina ja ymmärtääksemme kirjavaa sakkiamme tänään, täytyy kääntää katse ensin menneisyyteen. Jaksossa pohdimme professiomme työelämän kehityslinjoja aina tähän päivään asti ja edelleen professiotamme määritteleviä ilmiöitä tänään. Vieraana Helsingin yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan dekaani Pia Letto-Vanamo.

44 min

21.10.2019

#6 Ura ja identiteetti osa 2: Juristi minussa

Ensimmäisessä Ura ja identiteetti jaksossa pohdittiin uravalintojen tekemistä omien arvojen kautta. Toisessa osassa syvennymme siihen, miten määrittelemme itseämme asiantuntijatyön kautta ja miten näin ollen rakennamme identiteettiämme osana ammattikuntaa?  Syviin vesiin mukana sukeltamassa PSM, Executive Coach Ilona Rauhala.

xx min

Tulossa

Kysymyksiä tai kommentteja?

Voit lähettää oheisella lomakkeella kysymyksiä, kommentteja sekä ehdotuksia podcastin tuleviksi teemoiksi. Kaikki viestit luetaan läpi, eikä viestin lähettäjän henkilöllisyyttä paljasteta.