In-house työoikeusjuristin arki

Kumppanit23.5.2023

Moni mieltää perinteiset asianajotoimistot luonnolliseksi jatkeeksi oikeustieteen opinnoille sekä uran aloitukselle - vaihtoehtoja on kuitenkin myös muualla. In-house tehtävät mahdollistavat juristille oman näköisen urapolun ja tarjoavat mahdollisuuden vaikuttaa pitkälti myös yrityksen liiketoimintaan. Millaista on työskennellä in-house puolella? Entä mistä koostuu työsuhdejuristin arki? Aiheesta oli Juristipodissa keskustelemassa If Vahinkovakuutuksen Employment Lawyer Julia Heiliö.

Polku in-house tehtäviin 

Julian työkokemus ennen oikeustieteellisen opintoja oli karttunut pitkälti ulkomailta, esihenkilötehtävistä ja finanssialalta. Luottoanalyytikon tehtävistä sopimusoikeuden innoittamana koulun penkille hypännyt Julia kertoo keskittyneensä myös opinnoissa pitkälti työ- ja sopimusoikeudellisiin kysymyksiin. Sittemmin hän on siirtynyt yrityspuolelle työsuhdelakimieheksi aikaisemmista tehtävistään työnantajapuolen liitoissa.   

“Kannattaa käydä hakemassa työkokemusta liitoista tai työoikeuteen erikoistuneista asianajotoimistoista, mikäli haaveilee urasta in-house työsuhdejuristina.” 

Monipuolisia mahdollisuuksia

Julia korostaa mahdollisuutta vaikuttaa työnkuvaansa ja oppia myös laaja-alaisemmin yrityksen liiketoiminnasta. In-house tehtävissä työnkuva on usein laaja, vaikka pääasialliset tehtävät ovatkin sidottuja työ- ja sopimusoikeuteen.  

“Liiketoimintalähtöinen ajattelu on todella tärkeää.” 

Julian tiimi on pohjoismainen, mikä mahdollistaa erityisesti myös muiden maiden säädöksiin tutustumisen ja kansainvälisyyden työarjessa. Matkustaminen ja kielitaito ovat myös nykypäivänä tärkeitä valtteja työelämässä. Kielitaitovaatimusten lisäksi hyvä työoikeusjuristi omaa myös vahvat neuvottelu- ja esiintymistaidot sekä liiketoimintalähtöisen ajattelun ja ratkaisukeskeisen lähestymistavan.