Boreniuksen Associate Trainee -ohjelman Q&A – Mitkä kysymykset mietityttävät ennen hakua?

Artikkelit18.4.2024

Työnhaku on aina jännittävä prosessi – hakuvaiheeseen saattaa liittyä erilaisia käytäntöjä ja itse työtehtävä erota eri toimistojen välillä. Miten Boreniuksen Associate Trainee -ohjelma ja siihen liittyvä hakuprosessi toimii? Entä mitä tehtävä pitää sisällään? Kokosimme yhteen suosituimmat kysymykset, joita meille esitetään rekrytointiprosessin yhteydessä. Tutustu aiheeseen alta ja olet jo askeleen lähempänä mahdollista uutta tiimiäsi!

Voiko Associate Trainee -ohjelmaan hakea, vaikkei olisi aikaisemmin työskennellyt asianajotoimistossa?

Kyllä voi. Jokaisella Associate Traineellamme on oma tutor, joka auttaa kaikissa käytännön asioissa ja antaa mielellään vinkkejä. Myös muut tiimin jäsenet tukevat traineeta työssään. Meillä et jää yksin! 

Millainen on hyvä hakemus? 

Keep it simple! Hyvä hakemus on selkeä ja napakka. Kerro meille yhdellä sivulla, mikä motivoi juuri sinua ja miksi juuri sinä sopisit meille traineeksi. Muista myös CV ja liitteet!

Mitä rekrytointiprosessiin kuuluu?

Hakemuksen lähettäminen: Voit hakea avointa työpaikkaa lähettämällä hakemuksesi verkkosivujemme kautta. Voit myös halutessasi kuvata esittelyvideon ja lähettää sen meille. Hakemuksesi saavuttua saat sähköpostitse lisätietoja rekrytointiaikataulusta.

Kutsu haastatteluun: Valitsemme haastateltavat hakijat tarkasti. Haastattelut tehdään joko toimistollamme tai etänä. Haastattelun avulla voimme tutustua toisiimme paremmin ja selvittää, sopisiko tehtävä sinulle.

Englannin koe: Kutsumme sinut erilliseen englannin kielen etäkokeeseen, jos läpäiset haastatteluvaiheen. Kokeessa arvioidaan suullinen ja kirjallinen osaamisesi, ja sen suorittaminen kestää noin tunnin.

Rekrytointipäätös: HR-tiimimme ja soveltuvat esihenkilöt tekevät lopullisen rekrytointipäätöksen. Rekrytointiprosessi päättyy, kun työsopimuksesi on allekirjoitettu. Tarjoamme kaikille hakijoille mahdollisuuden antaa palautetta rekrytointiprosessin päättymisen jälkeen.

Onnistuuko opintojen edistäminen harjoittelujakson aikana?

Associate Trainee -ohjelmamme kestää kuusi kuukautta. Emme odota, että harjoittelijamme keskeyttävät opintonsa harjoittelun ajaksi, vaan kannustamme opiskelemaan työn ohella. Tarjoamme joustavat työvuorojärjestelyt sekä tukea tiimiltä, tutorilta ja omalta esihenkilöltä. 

Työskentelevätkö Associate Traineet osana yhtä vai useampaa tiimiä?

Associate traineemme työskentelevät pääasiassa vain yhdessä tiimissä. Joskus harjoittelijoita voidaan kuitenkin pyytää tekemään myös muiden tiimien tehtäviä. Näin saatetaan toimia erityisesti laajojen toimeksiantojen yhteydessä.

Minkälaisia tehtäviä Associate Traineelle annetaan?

Työtehtävät valitaan siten, että ne tarjoavat mahdollisimman paljon käytännön kokemusta erilaisista asiakastoimeksiannoista. Associate Traineet tekevät pitkälti samoja tehtäviä kuin vastavalmistuneet juristit – tähän voi kuulua dokumenttien laadintaa, käännöstöitä sekä selvitystehtäviä. Associate Traineet pääsevät myös mukaan asiakastapaamisiin, sillä niihin osallistuminen on loistava tapa lisätä harjoittelijoiden osaamista ja tutustuttaa asiakkaamme tuleviin osaajiin. 

Minkälaista tukea Borenius tarjoaa Associate Traineelle? 

Kaikki Associate Traineet käyvät läpi viikon pituisen kattavan perehdytyskoulutuksen, jotta Boreniuksen toimintatavat tulevat heille tutuiksi. Perehdytysviikolla harjoittelijat pääsevät myös tutustumaan kollegoihinsa ja järjestelmiimme. Lisäksi perehdytyskoulutuksen aikana vanhat Associate Traineet voivat kertoa uusille harjoittelijoille mahdollisista keskeneräisistä toimeksiannoista sekä kunkin praktiikan tiimikulttuurista.

Mitä uramahdollisuuksia Boreniuksella on tarjolla Associate Trainee -ohjelman jälkeen? 
Associate Trainee -jakson aikana on mahdollista hakea Thesis Traineeksi. Paikkoja on tarjolla rajallinen määrä vuosittain. Associate Trainee -ohjelma on myös tärkein kanava rekrytoidessamme Boreniukselle uusia juristeja. 

Kuuden kuukauden harjoittelu toimii hyvänä tutustumisaikana – puolin toisin. Jos yhteistyömme sujuu ja intressimme kohtaavat, saatamme tarjota sinulle harjoittelujakson jälkeen mahdollisuutta siirtyä urapolullasi eteenpäin. 

Jos jokin asia jäi vielä askarruttamaan, kysy rohkeasti lisää suoraan meiltä tai lue lisää nettisivuiltamme osoitteesta borenius.com/faq[1] . Seuraava Associate Trainee -hakumme käynnistyy elokuussa, hae mukaan ja rakennetaan tulevaisuutta yhdessä!

Lisätietoja harjoitteluohjelmistamme:

Erika Rönnblad
Talent Acquisition Manager
+358 40 841 4889

Kia Koskivirta
Human Resources Specialist
+358 40 137 5112

Beda Repo
Human Resources Coordinator
+358 40 199 6338