Asiantuntija

Asiantuntija

Julkaisupäivä

5.7.2024

Viimeinen hakupäivä

23.7.2024

Työsuhteen tyyppi

Kokoaikainen

Yrityksen verkkosivut

https://ek.fi

Yrityksen osoite

Eteläranta 10, 00130 Helsinki

Yhteyshenkilö

Senior Legal Talent Consultant, CEO & Partner Katariina Tuomela

puhelinnumero

040 5765 709

Sähköpostiosoite

katariina.tuomela@paragraaffi.fi

Elinkeinoelämän keskusliitto EK

Elinkeinoelämän keskusliitto (EK) on suomalainen elinkeinoelämän keskusjärjestö, joka edustaa yrityksiä ja toimialajärjestöjä, jonka tehtävänä on edistää suomalaisten yritysten toimintaedellytyksiä ja kilpailukykyä sekä vaikuttaa elinkeinoelämän toimintaympäristöön ja työmarkkinoihin.

Etsimme nyt Elinkeinoelämän keskusliittoon ASIANTUNTIJAA Vihreän kasvun vastuualueelle toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen

Elinkeinoelämän keskusliitto EK on suomalaisten yritysten puolestapuhuja ja yhteiskunnallinen uudistaja – tehtävänämme on menestyvä Suomi. Yhdessä eri toimialoja edustavien jäsenliittojemme kanssa olemme mukana rakentamassa yhteiskuntaa, jossa suomalaiset yritykset menestyvät, tarjoavat ihmisille työtä ja myös rahoittavat hyvinvointiyhteiskuntaa. Päätyötämme on vaikuttaa poliittiseen päätöksentekoon ja lainsäädännön valmisteluun sekä tukea sitä osallistumalla julkiseen keskusteluun. Toimintaamme ohjaavat markkinatalouden, vastuullisuuden ja yrittäjyyden periaatteet.

Tavoittelemme osaajia erilaisista taustoista ja moninaisilla kyvykkyyksillä. Haluamme edistää monimuotoisuutta työyhteisössämme. EK on huippuosaajien ja hyvien tyyppien talo. Tutustu meihin tarkemmin osoitteessa: https://ek.fi

 

Vaikuttamistaitoinen ympäristöpolitiikan asiantuntija

Vihreä kasvu -vastuualueen tavoitteena on tehdä Suomesta Euroopan paras vihreän siirtymän toteuttaja, jossa talouden ja ympäristön kannalta kestävä kasvu perustuu maailman luokan osaamiseen ja innovaatioihin. Keskeisiä teemojamme ovat ilmasto, ympäristö, energia, digitalisaatio, logistiikka, osaaminen sekä tutkimus ja innovaatiot.

Tehtävä tarjoaa ainutlaatuisen näköalapaikan vihreän kasvun edistämiseksi Suomessa ja Euroopassa. Keskeisenä tehtävänäsi on edistää laajasti ympäristöpolitiikan eri osa-alueita kiertotaloudesta vesi- ja luontopolitiikkaan. Tehtävän suuntaa muovaavat myös EU komission tulevat linjaukset. Osaamisen kehittäminen on keskeisessä roolissa ja tämä uusi tehtävä muovautuu valitun henkilön oman osaamisen ja kiinnostuksen mukaan.

Vastuualueemme on tunnettu laajasta asiantuntemuksestaan ja vaikka tehtävässäsi korostuu itsenäinen työskentely, saat aina tukea ja sparrausta kollegoiltasi. Lähimmäksi työpariksesi saat ympäristöpolitiikasta vastaavan juristin. Työskentelet monipuolisesti laajan liittoyhteisömme sekä eri sidosryhmien kanssa.

Toivomme, että voit aloittaa tehtävässä mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään syksyllä 2024.

 

Mitä odotamme sinulta?

Tehtävässä menestyminen edellyttää itseohjautuvuutta sekä hyviä viestintä- ja vuorovaikutustaitoja. Tehtävässäsi tulet paneutumaan lainsäädäntöehdotuksiin, joiden syvällinen perehtyminen vaatii huolellisuutta ja pitkäjänteisyyttä. Työssäsi menestymisen kannalta on olennaista, että sinulla on kyky omaksua uutta tietoa, tunnistaa elinkeinoelämän kannalta keskeiset kokonaisuudet ja pitää yllä jatkuvaa oppimista.

Odotamme sinulta

 • Tehtävään soveltuvaa loppututkintoa. Koulutuksesi voi olla esimerkiksi oikeustieteellinen (OTK/OTM), kaupallinen (KTM), yhteiskunnallinen (VTM, HTM, YTM) tai teknillinen (DI) korkeakoulututkinto.
 • Useamman vuoden relevanttia työkokemusta ympäristöpolitiikan alalta, yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta ja/tai liiketoiminnasta.
 • Erinomaisia vuorovaikutus- ja tiimityötaitoja sekä huolellista työotetta.
 • Erinomaista suomen ja englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa.

Katsomme eduksi

 • Aiemman kokemuksen kansallisesta ja EU-päätöksenteosta.
 • Aiemman osaamisen ja kokemuksen kiertotalouden parissa työskentelystä.

 

Mitä voit odottaa meiltä?

 • Ensiluokkaiset kehittymismahdollisuudet. Pääset syventämään osaamistasi tunnetussa vaikuttajaorganisaatiossa muun muassa erilaisissa koulutuksissa tai työkierroissa.
 • Hyvät verkostoitumismahdollisuudet. Pääset laajentamaan verkostoasi alan parhaiden asiantuntijoiden joukossa.
 • Osaavat ja mukavat kollegat. Meillä työskentely on paitsi ammattimaista, myös rentoa ja mukavaa.
 • Joustavat hybridityömahdollisuudet. Työskentelemme sopivassa suhteessa toimistolla ja etänä. Toimistomme sijaitsee Helsingin parhaimmalla paikalla osoitteessa Eteläranta 10.
 • Kilpailukykyisen palkan ja edut. Etuihin kuuluu muun muassa lounasetu, liikunta- ja kulttuurietu, työmatkaetu, laajat työterveyspalvelut ja kuntosali toimistolla.

 

Tule mukaan edistämään vihreää kasvua!

Hakua hoitaa Paragraaffi ja voit hakea tehtävään jättämällä hakemuksesi sekä palkkatoiveesi hakujärjestelmään viimeistään tiistaina 23.7.2024. Paragraaffin haastattelut järjestetään etäyhteyksin viikoilla 30–31. Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n haastattelut sijoittuvat viikolle 32.

Heräsikö sinulla kysymyksiä? Senior Legal Talent Consultant, CEO & Partner Katariina Tuomela (040 5765 709, katariina.tuomela@paragraaffi.fi) ja Recruitment and Customer Success Assistant Pauliina Palkén (050 5522 356, pauliina.palken@paragraaffi.fi) kertovat mielellään lisää tehtävästä.

 

Paragraaffi on juridiikan alaan erikoistunut työelämätalo. Tuomme yhteen alan työnantajat ja asiantuntijat, luomme merkityksellisiä työuria ja sovitamme yhteen työnhakijoiden sekä työnantajien toiveet ja tarpeet. Pyrimme aktiivisesti kehittämään työelämää – tuotamme vuosittain kattavaa tutkimustietoa sekä teemme yhteistyötä juridiikan alan eri toimijoiden kanssa. Edistämme työelämän yhdenvertaisuutta, ja olemme sitoutuneet kaikille avoimeen, monimuotoiseen sekä syrjimättömään rekrytointiin ja työkulttuuriin.

Hae työpaikkaa linkin kautta: paragraaffi.teamtailor.com.