Kansainvälistyminen opintojen aikana – ELSAn tarjoamat mahdollisuudet

Kirjoittaja

ELSA Finland

Yleinen23.11.2022

Kansainvälisyyttä arvostetaan työelämässä. Kansainvälisen kokemuksen kerryttäminen käsittää esimerkiksi toiseen oikeusjärjestelmään ja -kulttuuriin tutustumisen, kansainvälisen verkostoitumisen sekä kielitaidon kehittämisen kansainvälisessä ympäristössä.

Oikeustieteen opiskelijan on mahdollista kerryttää kansainvälistä kokemusta perinteisten vaihtojen lisäksi osallistumalla ELSAn kansainvälisiin projekteihin. ELSAn kansainvälisiä projekteja on muun muassa ELSA Traineeships, ELSA Law Schools ja ELSA Delegations. Näihin ohjelmiin voivat osallistua vain ELSAn jäsenet.

ELSA Traineeships on ELSAn oma kansainvälinen harjoitteluohjelma. Se on ainutlaatuinen tilaisuus sekä harjoittelijalle että hajoitteupaikan tarjoajalle. Harjoittelija saa harjoittelun aikana tutustua ulkomaalaiseen oikeusjärjestelmään, oikeuskulttuuriin sekä työkulttuuriin ja kehittää samalla konkreettisesti työelämätaitoja ja oikeudellista osaamista. Harjoittelu on myös oiva mahdollisuus parantaa kielitaitoa ja verkostoitua ulkomaisten juristien kanssa. Harjoittelija saa tukea ELSAlta koko harjoitteluprosessin aikana hakemuksen lähettämisestä harjoittelun päättymiseen. Harjoittelun tarjoaja saa puolestaan työyhteisöön kansainvälisen näkökulman. 

ELSA Traineeshipsiin voi hakea kaksi kertaa vuodessa. Lukuvuoden ensimmäinen haku on nyt auki! Lisätietoja ja hakulomake löytyy osoitteessa https://traineeships.elsa.org/. Tarjolla on yli 130 harjoittelupaikkaa ympäri Eurooppaa ja jopa Yhdysvalloissa. Joukossa on myös kesälle ajoittuvia harjoitteluita! Haku päättyy 5.12.2022. Seuraava haku aukeaa huhtikuussa 2023.

ELSA Law Schools on myös ELSAn merkittävä kansainvälinen projekti. Talvella järjestetään Winter ELSA Law Schooleja ja kesällä Summer ELSA Law Schooleja. Jokainen Law School keskittyy johonkin oikeudenalaan, esimerkiksi immateriaalioikeuteen, merioikeuteen tai sopimusoikeuteen. Law Schooleihin kuuluu sekä akateemista ohjelmaa, kuten luentoja ja workshoppeja, että sosiaalista ja kulttuurista ohjelmaa. Law Schooleissa osallistujat voivat verkostoitua samasta oikeudenalasta kiinnostuneiden ulkomaalaisten opiskelijoiden kanssa. Osallistujat pääsevät myös kehittämään kielitaitoaan ja oikeudellista osaamistaan Law Schoolien aikana.

Haku Winter ELSA Law Schooleihin on auki nyt. Lisätietoa ja hakulomake löytyy osoitteessa https://lawschools.elsa.org/. Haettavana on tällä hetkellä 13 Winter ELSA Law Schoolia. Haku päättyy 27.11.2022. Haku Summer ELSA Law Schooleihin alkaa maaliskuussa 2023.

ELSA Delegations on todella uniikki projekti. Projektin myötä oikeustieteen opiskelijat voivat päästä osallistumaan kansainvälisten instituutioiden kokouksiin seuraamaan kansainvälistä päätöksentekoa ja yhteistyötä. Kohteina on muun muassa YK:n eri toimielimet, kuten UNESCO ja WIPO. 

Haku ELSA Delegaatioihin järjestetään 6 kertaa vuodessa kahden kuukauden välein. Seuraava haku on 28.11-11.12.2022. Delegaatiopaikkaa voi hakea osoitteessa https://delegations.elsa.org/