Uusi ilme, sama toimiva resepti – esittelyssä ELSA Traineeships

Kirjoittaja

Emma Kuusela-Opas | ELSA Finland

Artikkelit25.11.2021

ELSA, the European Law Students’ Association, on järjestänyt jo 37 vuotta kansainvälistä työharjoitteluohjelmaa ja mahdollistanut lukuisille oikeustieteilijöille ja nuorille juristeille unohtumattomia työkokemuksia. Pitkällä matkalla on saavuttu pisteeseen, jossa on tullut aika tuoda perinteikäs ohjelma 2020-luvulle. Siksi ELSA Finland ylpeänä esittelee työharjoitteluohjelman uudistuneen brändin, ELSA Traineeships.

Mikä on siis uutta? Käytännössä vain paketti on muuttunut, mutta sisältö on sama herkullinen sekoitus ELSAn avustamaa hakuprosessia, oikeudellisen ammattitaidon kerryttämistä ja kansainvälistymistä. ELSA Traineeships järjestetään vuosittain kahdessa syklissä, jossa aukeaa haku yli 100 harjoittelupaikkaan ympäri maailmaa. Hakemisen edellytyksenä on vain ELSAn jäsenyys. Tämän syksyn hakukierron on juuri auennut ja kaikkiin tarjolla oleviin harjoittelupaikkoihin pääsee tutustumaan https://traineeships.elsa.org.

Työnantajat hakevat juuri heille sopivaa harjoittelijaa tietyillä kriteereillä, jotka ovat koulutustaso, oikeudellinen osaaminen ja kielitaito.

Kun olet löytänyt itseäsi kiinnostavan harjoittelupaikan ELSA Traineeships -tarjonnasta, kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin asioihin. Työnantajat hakevat juuri heille sopivaa harjoittelijaa tietyillä kriteereillä, jotka ovat koulutustaso, oikeudellinen osaaminen ja kielitaito. Jos profiilisi vastaa henkilöä, jota työnantaja hakee harjoittelupaikkaan, on sinun tullut aika kirjoittaa CV:si ja motivaatiokirjeesi englanniksi hakemukseen. Motivaatiokirje osoitetaan työnantajalle ja sen avulla voit vakuuttaa heidän rekrytoijansa juuri sinun valitsemisestasi tarjottuun harjoittelupaikkaan. ELSAn rooli hakuprosessissa on auttaa hakijoita onnistumaan parhaan mahdollisen hakemuksen tekemisessä ja huolehtia työantajan asettamien kriteerien täyttymisestä, mutta itse harjoittelijan valinnan suorittaa työnantaja.

Hakuprosessin aikana voit olla yhteydessä paikalliseen ELSA-ryhmääsi ja kysyä neuvoja sinua askarruttaviin asioihin. Monet ELSA-ryhmät järjestävät myös hakuajan aikana hyödyllisiä CV- ja motivaatiokirjetyöpajoja sekä muita ammatilliseen kehittymiseen liittyviä tapahtumia. ELSA-ryhmien tuki ei lopu hakuprosessiin, vaan ulkomaille harjoitteluun lähtiessäsi on paikallinen ELSA-ryhmä sinua vastassa avustamassa käytännön asioiden sujumisessa arjessa. Osana ELSA Traineeships -harjoittelijan vastaanottoa paikallinen ELSA-ryhmä järjestää usein sosiaalista ohjelmaa ja näin kansainvälinen verkostoituminen on taattua. Jos ulkomaille lähteminen työharjoittelua varten kuitenkin jännittää sinua, tarjoaa ELSA Traineeships myös kokonaan digitaalisia työharjoitteluita. Voit siis saada täyden työkokemuksen ulkomaiselta työnantajalta oman kirjoituspöytäsi ääreltä.

Oikeustieteilijän työmarkkinat monipuolistuvat jatkuvasti ja juuri tätä silmällä pitäen tarjoaa ELSA Traineeships -harjoittelupaikkoja monenlaisissa kohteissa.

Oikeustieteilijän työmarkkinat monipuolistuvat jatkuvasti ja juuri tätä silmällä pitäen tarjoaa ELSA Traineeships -harjoittelupaikkoja monenlaisissa kohteissa, kuten tutkimusinstituutioissa, yksityisen sektorin yrityksissä ja tietysti perinteisissä asianajotoimistoissa. Harjoittelupaikkojen tarjonnassa löytyy myös jotain jokaiselle oikeudellisesta erikoistumisesta riippumatta – olit sitten innostunut vero-oikeudesta, ympäristöoikeudesta tai yritysoikeudesta. Oikeudenalaan katsomatta on kansainvälinen työkokemus koko ajan kysytympää ja siksi ELSA Traineeships -harjoittelu voi hyvin olla urasi aloituksessa juuri tarvitsemasi valttikortti.

Haku ELSA Traineeships -harjoittelupaikkoihin on auki 10.12. asti. Nyt tarjolla olevien harjoittelupaikkojen aikaisin aloitus on ensi vuoden helmikuussa. ELSA Traineeships -harjoitteluita on kahden viikon harjoitteluista aina useamman kuukauden harjoitteluihin ja siten harjoittelu on mahdollista sovittaa hyvin omaan opintoaikatauluusi. Edistä oikeudellista uraasi ja hae ELSA Traineeships -harjoitteluun!