ELSA Traineeships: Kansainvälistä työkokemusta tarjoava mahdollisuus oikeustieteen opiskelijoille – harjoittelukokemus Norjasta

Kirjoittaja

ELSA Finland

Yleinen15.11.2023

Kansainvälinen työkokemus on avain monipuoliseen ja menestyksekkääseen uraan. ELSA tarjoaa tähän oikeustieteen opiskelijoille upean tilaisuuden: Kauttamme voit kehittää oikeudellista osaamistasi kansainvälisesti, parantaa työelämätaitojasi, ja samalla laajentaa näköalasi toisen valtion oikeusmaailmaan. Isabella Hannén jakaa omat kokemuksensa ELSAn kautta toteutuneesta harjoittelusta ja kannustaa muita lähtemään rohkeasti kohti uusia kansainvälisiä haasteita.

Oikeustieteen opiskelijoilla on mahdollisuus kerryttää kansainvälistä työkokemusta ELSAn oman kansainvälisien harjoittelu ohjelman ELSA Traineeshipsin kautta. ELSA Traineeships tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden sekä harjoittelijoille että harjoittelupaikan tarjoajille. Harjoittelijat saavat mahdollisuuden tutustua toisen valtion oikeusjärjestelmään ja työkulttuuriin. Samalla pääsee kehittämään konkreettisesti työelämätaitoja ja oikeudellista osaamista. Harjoittelu tarjoaa myös erinomaisen tilaisuuden kielitaidon parantamiseen ja kansainväliseen verkostoitumiseen. ELSAn kautta harjoitteluun hakeminen on vaivatonta, sillä ELSA tukee harjoittelijoita koko prosessin ajan, hakemuksen lähettämisestä harjoittelun päättymiseen asti. Harjoittelupaikan tarjoajat saavat puolestaan työyhteisöönsä monimuotoisuutta sekä kansainvälisen näkökulman. ELSA Traineeships laajentaa siis sekä harjoittelijan että harjoittelupaikan tarjoajan mahdollisuuksia.

ELSAn kautta harjoittelussa ollut Isabella Hannén kertoo ELSA Traineeships -kokemuksistaan seuraavasti:

”Olin ELSAn kautta harjoittelussa keväällä 2023. Suoritin harjoitteluni Norwegian Center for Law of the Sea:ssa (NCLOS) joka sijaitsee Tromssassa, Pohjois-Norjassa.

Harjoittelun kesto oli kaksi kuukautta ja kokopäiväinen paikan päällä. NCLOS toimii Tromssan yliopiston alaisena tutkimuskeskuksena, joten toimisto sijaitsee oikeustieteellisen tiedekunnan yhteydessä yliopistoalueella. Työtehtäväni olivat enimmäkseen akateemisia – avustin keskuksen tutkijoita tekemällä taustatutkimusta, lähteiden keräämistä sekä lähdeviittausten tarkastamista. Sain myös tehdä omaa tutkimusta ja sain apua siihen alan asiantuntijoilta. Avustin myös hallinnollisissa tehtävissä kuten yhteistyösopimusten laatimisessa. 

NCLOS oli ainutlaatuinen mahdollisuus syventää merioikeuden osaamista, sillä keskuksen tutkijat kattavat melkeinpä kaikki merioikeuden eri osa-alueet ja tuovat asiantuntemusta eri puolilta maailmaa. Tämä kansainvälinen ilmapiiri oli yksi monista syistä, miksi viihdyin todella hyvin harjoittelupaikallani. Minun kanssani samaan aikaan aloitti toinen ELSA-harjoittelija Iso-Britanniasta, ja meidät otettiin lämpimästi vastaan sekä heti mukaan työyhteisöön. Pääsimmekin harjoittelumme aikana viettämään keskuksen hiihtopäivää sekä Norjan kansallispäivää, eli 17e mai:ta. Tämän lisäksi Tromssa ja lähiympäristö oli mahtava paikka asua kattavan ulkoilu- ja kulttuuritarjonnan johdosta.

Kuulin ELSA-harjoitteluista ensimmäisen kerran opintojeni alkuvaiheessa, mutta silloin paikat, jotka kiinnostivat minua vaativat hieman pidemmälle edenneitä opintoja. Koronan ja opiskelijavaihdon jälkeen aukesi mahdollisuus lähteä. Hakuprosessi oli suoraviivainen ja nopea – ELSAn aktiivit Suomen päässä avustivat hakuprosessin kanssa, ja ELSAn Norjan aktiivit hoitivat käytännön järjestelyt. NCLOS ja ELSA olivat myös todella joustavia ajankohdan suhteen, joten pystyin sovittamaan harjoittelun hyvin yhteen opintojeni kanssa.


Kaiken kaikkiaan harjoittelu oli mahtava kokemus ja suosittelen lämpimästi hakemista, jos kansainvälinen harjoittelu kiinnostaa!”

ELSAn Traineeships -harjoitteluun on mahdollista hakea kaksi kertaa vuodessa. Vuoden ensimmäinen haku on nyt auki ja päättyy 4.12.2023. Tarjolla on yli 100 harjoittelupaikkaa ympäri Eurooppaa ja jopa Yhdysvalloissa ja Ecuadorissa. Joukossa on harjoitteluja myös kesälle.

Lisätietoja ja hakulomake löytyy osoitteesta https://traineeships.elsa.org/. Seuraava haku aukeaa huhtikuussa 2024.

Ei uusia työpaikkailmoituksia