Oikeudenmukaisessa työelämässä ei ole tilaa seksuaaliselle häirinnälle

Kirjoittaja

Paragraaffi

Artikkelit10.12.2017

Suuri joukko juridisen alan asiantuntijoita on herätellyt keskustelua ruotsalaisten kollegoiden innoittamana seksuaalisesta häirinnästä alallamme hashtagien #milläoikeudella sekä #medvilkenrätt ympärillä.

Lähemmäs 100 naisjuristia Suomessa on kertonut kokemuksistaan ja satoja muita on allekirjoittanut julkilausuman, jossa vaaditaan nollatoleranssia seksuaaliselle häirinnälle, ahdistelulle, syrjinnälle ja seksismille juridiikan alan työpaikoilla ja opinnoissa. Paragraaffi yhtyy tähän vaateeseen.

Oikeudenmukainen Suomi tarvitsee meitä kaikkia. Ylläpitämällä vaikenemisen ja häpeän kulttuuria seksuaalisen häirinnän ja seksismin yleisyydestä alamme työpaikoilla vaikeutamme kohtuuttomasti naisten urakehitystä ja annamme hiljaisen hyväksynnän toiminnan jatkumiselle. Paragraaffin syksyisen strategiatyön pohjalta nostimme yrityksellemme uuden mission ohjaamaan toimintaamme: Making legal work. Haluamme paitsi tehdä juridiikasta toimivampaa, myös juridisen alan ammattilaisten urakehityksen edistäjänä tehdä osamme luodaksemme oikeudenmukaisempaa työelämää. Siksi haluamme osoittaa tukemme #milläoikeudella -kampanjalle ja haastamme myös alan työnantajat sekä muut sidosryhmät samaan –  tulevaisuuden työelämässä seksuaalista häirintää ei voi hyväksyä millään oikeudella.