Selkeä visio toteutti unelmat

Kirjoittaja

Ben Fallström | Borenius

Artikkelit5.5.2017

Olen tiennyt melko aikaisessa vaiheessa, että haluan erikoistua rahoitusjuridiikkaan. Pankkimaailma on aina kiinnostanut minua ja mielestäni liiketoiminnalliset aspektit tekevät rahoitusjuridiikasta mielenkiintoisen. Näkemykseni vahvistui lopullisesti aloittaessani urapolkuni Boreniuksella. Reiluun vuoteen on mahtunut huikea matka Boreniuksella kohti unelmatyötä.

Ensimmäinen etappi: Associate Trainee

Viime vuoden keväällä, neljännen vuoden opiskelijana, aloitin harjoittelujakson Associate Traineena Boreniuksen Banking & Finance -tiimissä. Yllätyin siitä, kuinka paljon vastuuta Boreniuksella annettiin traineelle. Tämä oli ensiarvoisen tärkeää oppimiseni kannalta. Asiaa auttoi myös tutorini, joka kannusti minua jatkuvasti kokeilemaan omia siipiäni. Hänen luottamus minuun ja kykyihini auttoi suuresti kasvattamaan tarvittavaa itseluottamusta vaikeiden tehtävien selvittämiseen.

Olen aina ollut kiinnostunut neuvottelemisesta ja sopimusten kirjoittamisesta, ja voin ilokseni sanoa, että sain trainee-aikanani kirjoittaa ja kommentoida sopimuksia enemmän kuin osasin kuvitellakaan. Sain myös tehdä paljon tehtäviä suoraan osakkaiden kanssa ja huomasin varsin nopeasti, että he suhtautuivat tosissaan kouluttamiseen ja mentorointiin. Kynnys mennä juttelemaan tiimini osakkaiden kanssa on mielestäni varsin matala ja koin olevani osa tiimiä, vaikka olinkin trainee. Työskentely Boreniuksen Banking & Finance -tiimissä antoi minulle erinomaiset valmiudet kehittyä osaavaksi rahoitusjuristiksi.

Opiskeluiden viimeistelyvaihe: Thesis Trainee

Associate Trainee -paikan jälkeen jatkoin opintojani ja menin kesätöihin naapuritoimistoon, mutta palasin Boreniukselle syksyllä Thesis Traineen ominaisuudessa. Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että sain oman työhuoneen tutkielman kirjoittamista varten. Lisäksi minulla oli Boreniuksen kattava kirjasto rajattomasti käytettävissä. En juurikaan lainannut yliopiston kirjoja, koska kaikki löytyi pitkälti kirjastostamme. Thesis Traineena sain myös henkilökohtaisen gradututorin, jonka kanssa sparrasin ajatuksia aina kun siltä tuntui. Tämän ohella myös Boreniuksen toimitusjohtaja mentoroi minua ja muita Thesis Traineeta muutaman kerran kirjoitusprosessin aikana.

Oli hienoa saada kokeneiden oikeustietelijöiden tuki graduprosessin suorittamiseen. Erityisen kiitollinen olen siitä, että gradututorini rohkaisi minua uskomaan omaan tekemiseeni ja argumentointiini. Lopulta rohkeat johtopäätökset, kova työ ja erinomaiset puitteet tuottivat tulosta, koska graduni arvioitiin laudaturin arvoiseksi. Tämä oli minulle henkilökohtaisella tasolla erittäin suuri saavutus. Olen myös kiitollinen siitä, että minulla oli mahdollisuus keskittyä koko kevät 100 prosenttisesti tutkielman kirjoittamiseen.

Ura juristina alkaa

Selkeä visioni konkretisoitui tämän vuoden tammikuussa. Olin sopinut, että aloitan Boreniuksen Banking & Finance -tiimissä juristina kirjoitettuani tutkielman valmiiksi. Sain viimeisteltyä graduni ja palautin sen tiedekuntaan sunnuntaina, ja seuraavana maanantaina aloitin työt juristina. Kaikki edellä mainitut vaiheet kehittivät minua yksilötasolla, mutta myös valmistelivat ja opettivat minua talon tavoille.

Olen saanut mahtavan aloituksen uralleni Boreniuksella, ja mielestäni täällä kehittymismahdollisuuteni ovat parhaimmat mahdolliset. Parasta työssäni on haastavien ongelmien ratkominen ja ajatusten sparraaminen työkavereiden kanssa. Se on sitä hiuksien halkomista parhaimmillaan.