Sun duuni, sun palkka

Kirjoittaja

Paragraaffi

Artikkelit10.4.2017

Huh huh mikä vilinä PG:n sivuilla on käynyt koko alkuvuoden, mutta nyt alkaa pahin kesätöiden hakusumakin olla jo ohi!

On mahtavaa huomata ympärillä se odottava innostus, kun opiskelijat valmistautuvat oman uransa kiito radalle oppimaan ja kehittymään juridiikan ammattilaisina. Vaikka työpaikka on aina oppikoulu jokaiselle työntekijälle, ei työntekijän antamaa panosta edes opiskeluvaiheessa voi millään mitalla vähätellä. Siksi me Paragraaffilla olemme huolestuneena seuranneet kehityssuuntaa, jossa kipeästi työkokemusta kaipaavia opiskelijoita työllistetään palkatta tehtäviin, joista yksiselitteisesti tulisi saada asianmukainen korvaus. Työtehtävän nimeäminen harjoittelijaksi ei oikeuta työskentelyjakson palkattomuutta, eikä myöskään tutustumis- tai perehdytysjaksot, joissa asiallisesti tehdään työnkuvan mukaisia tehtäviä.

Oman alan työpaikat ovat opiskelijalle aina iso juttu, minkä vuoksi kynnys puuttua etenkin omassa työsuhteessaan havaitsemiin epäkohtiin voi olla huomattavan korkea. Siispä te, jotka tätä olette kohdanneet ja kohtaatte – rohkeutta! Voit ottaa yhteyttä esimerkiksi Lakimiesliittoon, jonka kautta saat apua ja tukea hankalaan tilanteeseen. Rohkaise myös kaveria vaatimaan itselleen oikeuksiaan ja työsuhteen vähimmäisehtoja.

Myös Paragraaffi on täällä opiskelijan asialla, minkä vuoksi haluammekin muistuttaa, ettemme missään muodossa tue rekrytointeja, joista ei suoriteta työntekijälle asianmukaista korvausta. Paragraaffi ei täten julkaise esimerkiksi työpaikkailmoituksia, joissa etsitään palkattomiin harjoitteluihin työntekijöitä, tai suorita tällaisia rekrytointitoimeksiantoja. Teemme yhteistyötä alamme parhaiden työnantajien kanssa, jotka ovat sitoutuneet samaan. Uskomme omaan ammattikuntaamme ja nuoriin lupauksiin, joiden antama työpanos yhteiskunnalle ansaitsee asianmukaisen palkkauksen. You rock!

Rohkeutta ja aurinkoa kevääseen,

ps. Tuhannesti tsemppiä niille, joille kesätyönhaku ei tänä vuonna tuottanut toivottua tulosta. Mikäli haluat parantaa omia mahdollisuuksiasi saada duunia, käy kipin kapin rekisteröitymässä Paragraaffin CV-pankkiin. Yhdellä hakemuksella otamme sinut huomioon kaikissa rekrytointitoimeksiannoissa, joita Paragraaffi toteuttaa. Lisäksi työnhakuvinkkejä voit tulla nappaamaan tämän vuoden aikana järjestettävistä Grind out! -urailloista Helsingissä sekä Joensuussa, mutta niistä lisää myöhemmin.