Mitä on vuokratyö ja miksi se on hyvä asia myös sinun kannaltasi?

Kirjoittaja

Paragraaffi

Artikkelit4.2.2019

Paragraaffi on Suomen ainoa juridiseen alaan erikoistunut henkilöstöpalveluyritys. Palvelumme muodostuvat rekrytoinnista ja henkilöstövuokrauksesta eli secondmentistä.

Mitä henkilöstövuokraus oikein tarkoittaa? Mitä itua on solmia työsuhde välittävän tahon kanssa, eikä suoraan sen yrityksen, jossa työtä tehdään? Tässä kohtaa alaa tuntemattoman mieleen voi hiipiä synkkiä assosiaatioita huonosta palkkauksesta, ennalta arvaamattomista työhälytyksistä ja vaihtelevista työn tekemisen paikoista. Stop siihen kohtaan. 

Ensinnäkin myös henkilöstöä välittäviä ja vuokraavia yrityksiä sitoo samat lait ja säädökset, kuin mitä tahansa muutakin työnantajaa. Erityisesti toimihenkilöiden ja asiantuntijatasoisen henkilöstön ollessa kyseessä, vuokrasuhde ei työntekijän näkökulmasta eroa tavanomaisesta työsuhteesta juurikaan. Me Paragraaffilla noudatamme palkkauksessa Lakimiesliiton suosituksia ja muissa työsuhteisiin liittyvissä kysymyksissä toimintaamme ohjaavat Henkilöstöpalveluyritysten liiton työehtosopimus ja yleiset sopimusehdot. 

Kun työllistyt Paragraaffin kautta, työllistyt yhteen tiettyyn työpaikkaan, tiettyyn työnkuvaan. Kyse ei siis ole siellä täällä tehtävästä keikkatyöstä. Viikoittainen tai kuukausittainen työmäärä on artikuloitu työsopimuksesta, eikä siitä poiketa yksipuolisesti. Työvuoroista sovitaan etukäteen, eikä yllättäviä työhöntulokutsuja tule kuin todellisissa hätätapauksissa. 

Jos työsuhde on syystä tai toisesta määräaikainen, tiedetään sen pituus useimmiten ennakkoon. Muussa tapauksessa työsuhde solmitaan toistaiseksi voimassa olevana ja sitä koskee samat irtisanomiskäytännöt, kuin tavallisestikin. Tosin käytännössä, myös määräaikaisissa sopimuksissamme on aina kahden viikon irtisanomislauseke. Tilanteet voivat muuttua, se on luonnollista, emmekä näe järkevänä pidättää henkilöä työssä vasten tahtoaan.  

Lomapäivät, arkipyhäkorvaukset, sairausajan palkka sekä verot ja vakuutukset kertyvät ja toimivat aivan samaan tapaan, kuin jos olisit töissä suoraan asiakasyrityksessä. 

Missä tässä sitten on se kuuluisa haudattu koira? Miten työntekijän vuokraaminen voi olla halvempaa, jos kaikki maksut kerran suoritetaan asiallisesti? Sieltä se koira löytyykin. Edullisempi ei aina tarkoita halvempi. Asiakasyrityksemme säästää kyllä merkittävästi vaivaa ja aikaa käyttäessään palveluitamme. Ja kuten tiedämme – aika on rahaa. Säästö ei kuitenkaan tule työntekijän kustannuksella, vaan syntyy meidän tarjoamastamme työpanoksesta.  

Kaikissa yrityksissä ei ole omaa HR-osastoa, joka hoitaisi ilmoittelun ja osaisi valita hakijoista parhaiten sopivimmat. Joissain yrityksissä HR-osasto voi löytyäkin, mutta sen to-do lista voi olla valmiiksi täynnä juoksevista asioista. Tai sitten juuri juridiikan alan rekrytoinneista ei ole riittävästi kokemusta. Onhan tämä aika spesifiä aluetta ja valinta kuitenkin pitäisi osua nappiin – harjoitteluun ei ole varaa. Samalla hoidamme kaiken muun työntekijän palkkaukseen ja työsuhteeseen liittyvän hallinnollisen puolen, ja se on yllättävän paljon hommaa se. 

Ja tästä tulemmekin siihen, miksi Paragraaffin kautta työskentely voi itseasiassa olla myös Sinulle jopa tavanomaista työsuhdetta kannattavampi ratkaisu. 

Me Paragraaffilla teemme rekrytointia työksemme. Työnhakijat ovat meidän asiakkaitamme ja teemme kaiken voidaksemme tarjota heille mahdollisimman sujuvan, asiallisen ja läpinäkyvän rekrytointiprosessin. Olemme hyvin tietoisia muun muassa syrjintälaista, eikä meiltä pääse vahingossakaan sellaisia lapsuksia, kuin joltain, joille rekrytointi ei ole osa päivittäistä työnkuvaa. 

Kun solmit työsuhteen Paragraaffin kanssa, rekrytointikonsultista tulee sinun henkilökohtainen yhteyshenkilösi. Saat häneltä apua kaikissa työsuhteeseen liittyvissä asioissa, olipa kyse verokortista, sairaspoissaolosta tai lomapäivistä. Paragraaffin rekrytointikonsultti on tukenasi myös tilanteissa, joissa työpaikalla ilmenee väärinkäytöksiä. Asiointi on sinulle helppoa, selkeää ja turvallista. 

Palkka-asiat hoituvat meiltä rutiinilla, eikä asiantuntevasti laadittujen sopimusten vuoksi väärinkäsityksiä tule. Jos jotain mutkia kuitenkin tulee, tiedät kenen puoleen kääntyä – sinulla on oma yhteyshenkilösi. 

Kun työllistyt Paragraaffin kautta kerran ja kaikki menee hyvin, meidän on helppoa suositella sinua jatkossakin. Kun tunnemme taustasi, osaamisesi ja mielenkiinnonkohteesi osaamme ehdottaa profiiliisi sopivia tehtäviä suuresta joukosta pöydällemme tulevista toimeksiannoista. Näin sinulle avautuu yhdellä iskulla moninkertainen määrä ovia.  

Rekrytointikonsulttimme ovat valmiita antamaan sinulle arvokkaita vinkkejä koskien CV:n ja hakemuksen laadintaa ja saat mahdollisuuden sparrailla tulevaisuuden suunnitelmia ja urahaaveita juridisen alan rekrytointiin erikoistuneen asiantuntijan kanssa.

Paragraaffi rekrytoi juridisen alan osaajia, niin opiskelijoita kuin jo valmistuneita juristeja, suoraan alamme parhaille työnantajille. Voit jättää meille avoimen hakemuksen, niin otamme sinuun henkilökohtaisesti yhteyttä, kun sinulle sopiva työpaikka osuu kohdalle.

Lue lisää CV-pankista ja jätä avoin hakemus