Haaveiletko työharjoittelusta ulkomailla? Tutustu ELSA Traineeships -harjoitteluohjelmaan sekä ohjelman hakuvinkkeihin

Kirjoittaja

ELSA Finland

Yleinen17.4.2024

Oletko oikeustieteen opiskelija tai vastavalmistunut juristi, joka haaveilee työharjoittelusta ulkomailla? Mikäli vastasit kyllä, voi ELSA Traineeships olla juuri sinua varten. ELSA Traineeships on kansainvälinen työharjoitteluohjelma, jonka avulla voit saada arvokasta työkokemusta oikeudellisista tehtävistä ulkomailla. Ohjelma tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia eri oikeudenaloilla ja eri maissa. Voit saada harjoittelupaikan esimerkiksi tuomioistuimesta, kansainvälisestä organisaatiosta, yliopistosta tai asianajotoimistosta. Harjoittelujaksojen kesto vaihtelee kahdesta viikosta kahteen vuoteen, ja suurin osa harjoitteluista on palkallisia.

Mikä tekee ELSA Traineeshipsista kiinnostavan vaihtoehdon? 

 1. Harjoitteluihin hakeminen on ilmaista. Sinun tarvitsee vain olla ELSAn jäsen, ja voit hyödyntää ohjelman tarjoamia mahdollisuuksia opiskeluaikana ja jopa kaksi vuotta valmistumisesi jälkeen.
 2. Hakuprosessi on tehty mahdollisimman helpoksi. Sinun tarvitsee vain täyttää hakulomake verkossa, ja Suomen Professional Development -vastaavat auttavat sinua halutessasi läpi hakuprosessin ja vastaavat kaikkiin kysymyksiisi.
 3. Saat tukea myös harjoittelun aikana: Kohdemaassa paikallinen ELSA-ryhmä auttaa sinua käytännön järjestelyissä ja tarjoaa sosiaalista ohjelmaa. 

Hakuvinkkejä ELSA Traineeships -harjoitteluun:

 1. Varmista, että olet ELSAn jäsen. 
 2. Tutustu tarjolla oleviin harjoittelupaikkoihin ja valitse 1–3 sinulle kiinnostavinta paikkaa. 
 3. Kun olet valinnut haluamasi harjoittelupaikat, siirry hakulomakkeeseen. Täytä lomake huolellisesti varmistaen, että kaikki tiedot on kirjoitettu oikein. 
 4. Varmista, että täytät hakemiesi harjoittelupaikkojen kriteerit: 
  1. Ilmoituksessa vaaditun kielitaidon pitää täsmätä täysin. 
  1. Ilmoituksessa vaaditun koulutustason tulee täyttyä ennen harjoittelun alkua. 
  1. Ilmoita vain hakemasi harjoittelupaikan kannalta relevantti oikeudellinen osaaminen.
  1. Olet hakukelpoinen harjoittelupaikkaan, mikäli oikeudellinen osaamisesi täyttyy vähintään 60 prosenttisesti.  
 5. Kiinnitä erityistä huomiota motivaatiokirjeisiin. Kirjoita jokaiseen hakemaasi paikkaan oma yksilöity noin yhden sivun mittainen motivaatiokirje. Muista antaa mahdollisimman paljon tietoa itsestäsi ja osaamisestasi. Kerro, miksi haluat juuri kyseiseen harjoittelupaikkaan ja mitä voit tarjota heille.
 6. Varmista, että kaikki tiedot on kirjoitettu englanniksi, vältä muiden kielten käyttöä (pois lukien viralliset nimet ja mahdolliset julkaisut, jotka voivat olla eri kielillä). 
 7. Kun hakemus on täytetty, tarkista se vielä kerran, ja lisää myös mahdolliset liitteet. 
 8. Kun olet lähettänyt hakemuksesi, seuraile sähköpostia yhteydenoton varalta, ja odota tuloksia.

Harjoittelupaikat julkaistaan aina kahdesti vuodessa, maalis-huhtikuussa ja loka-marraskuussa, ja harjoittelut alkavat ympäri vuoden. Jos haaveilet kansainvälisestä työkokemuksesta, on ELSA Traineeships juuri se mahdollisuus, jota olet etsinyt.

Kevään 2024 ELSA Traineeships -haku on nyt auki. Tutustu ELSAn  tarjoamiin harjoittelupaikkoihin täällä, ja hae jo tänään!

Haku on auki 3.5.2024 asti. Tarkempia hakuohjeita löydät täältä

Kirjoittaja:

Janita Kärkkäinen,
Vice President for Professional Development, ELSA Finland 2023-2024