Yksilöllisen kehittymisen tukeminen Krogeruksella – mentoroinnista tukea ja inspiraatiota oman osaamisen kehittämiseen

Artikkelit4.7.2024

Krogeruksella tuetaan osaamisen kehittymistä uran eri vaiheissa aina ensimmäisestä trainee-jaksosta alkaen.

Tarjoamme krogeruslaisille monia tapoja oman osaamisen kehittämiseen ja yksi näistä on mentorointi. Kokeneemman asiantuntijan tuen merkitys korostuu etenkin uran alkuvaiheessa ja siksi Krogeruksella jokainen Office Support Trainee eli tsuppi saa oman juristimentorin.

Mentorilla on tärkeä rooli, sillä mentorin kanssa käytyjen keskustelujen myötä tsuppi pääsee tutustumaan juristin arkeen ja näkemään, millaista työskentely juristina voi olla suuressa asianajotoimistossa. Mentorointitapaamisissa tsupilla on mahdollisuus keskustella ja sparrailla mentorin kanssa itseä kiinnostavista aiheista, kuten opinnoista tai urasta.

Regina aloitti tsuppina tammikuussa 2024 ja on kokenut mentorointiohjelman inspiroivaksi ja arvokkaaksi mahdollisuudeksi.

”Mentorointiohjelmasta on mahdollista muokata omannäköinen kokonaisuus, sillä pystymme vaikuttamaan tapaamisissa käsiteltäviin teemoihin. Olemme keskustelleet mentorini kanssa kevään aikana muun muassa asianajotoimistossa työskentelystä, opinnoista ja opiskelijavaihdosta. Juristimentorit pystyvät tarjoamaan meille tsupeille hyviä näkemyksiä moniin aiheisiin, sillä he ovat käyneet läpi uravaiheita, jotka ovat meillä vielä edessä. Mentorointitapaamiset ovat olleet hyödyllisiä, ja koen, että meillä on mentorini kanssa tapaamisissa luotettava keskusteluilmapiiri. Pystyn matalalla kynnyksellä kysymään itseäni mietityttävistä aiheista opintoihin ja työhön liittyen sekä pohtimaan hänen kanssaan tulevia uranäkymiä.”

Associate-juristi Toni on myös aloittanut Krogeruksella aikoinaan tsuppina ja toimii nykyään juristimentorina. Tonin mielestä mentorointi tuki omaa urakehitystä ja nyt hän saa puolestaan olla tukena mentoroitavalleen.

”Mentorointi on loistava tapa luoda mentoroitavassa innostusta ja kiinnostusta eri juridiikan aloihin. Sain itse mentoroinnista aikoinaan paremman käsityksen esimerkiksi siitä, mikä praktiikka itseä voisi kiinnostaa. Mentorina pystyn nyt puolestaan antamaan vinkkejä ja näkemyksiä muun muassa opintojen ja työn yhdistämiseen sekä auttamaan mentoroitavaa verkostoitumaan muiden juristien kanssa. Mentorointi on hyvä tapa myös reflektoida omia ajatuksia ja oppimista, kun pääsee opastamaan ja neuvomaan opiskelujen alkuvaiheessa olevia.”

Kuvassa vasemmalla Regina & oikealla Toni

Lisää mentoroinnista ja Krogeruksen trainee-ohjelmista pääset lukemaan osoitteesta krogerus.com/careers.