Tilinpäätös 2022

Kumppanit21.12.2022

Vuosi 2022 on tuonut mukanaan uusia tuulia ja yllättäviäkin muutoksia, jotka ovat kasvattaneet Paragraaffia yhtiönä ja mahdollistaneet vahvan kehityksen liiketoiminnan eri osa-alueilla. Paragraaffin toimitusjohtaja Katariina Tuomela sekä Legal Talent Consultant Sanna Noki reflektoivat Juristipodin vuosittaisessa tilinpäätös -jaksossa vuoden 2022 kohokohtia ja avaavat tulevan vuoden odotuksiaan.

Muutosten vuosi

Kulunut vuosi on tuonut mukanaan paljon muutoksia niin henkilöstöön, palvelutuotantoon kuin esimerkiksi Paragraaffin visuaaliseen ilmeeseen. Vuoden kuluessa asiantuntijatiimimme on kasvanut seitsemän uuden osaajan verran ja henkilöstön kasvu on mahdollistanut myös tehokkaamman työskentelyn palvelutuotannon sekä esimerkiksi taloushallinnon ja markkinoinnin parissa. Uusien tulokkaiden lisäksi Paragraaffilla on nähty myös isoja kehitysaskelia henkilökohtaisilla urapoluilla ja tätä haluamme tukea myös jatkossa jokaisen yksilön kohdalla.  

”Koko vuosi on ollut 40-vuotis taipaleen juhlimista monella eri tavalla”

Kohokohtia ja yllättäviä oppeja

Nopealla tahdilla eteen tulleet muutokset ovat vaatineet jokaiselta myös sopeutumista. Katariina ja Sanna avaavat jaksossa myös omia yllättävimpiä oppejaan kuluneen vuoden varrelta. Toimitusjohtajan saappaisiin astuessa Katariina kertoo yllättyneensä päätöksen teon volyymista – usein päätöksiä vaaditaan tiukalla aikataululla, eikä aina ole mahdollista etukäteen ennustaa mihin tehty päätös lopulta johtaa. Myös Sanna on oppinut paljon uutta aloittaessaan Paragraaffilla Legal Talent Consultantin tehtävissä elokuussa. Sanna kuvailee erityisesti omien etätyötaitojen sekä itseohjautuvuuden kehittyneen Paragraaffin hybridi-malliin tottumisen myötä.  

Uudet opit ja henkilökohtainen kehitys ovat jo sinällään suuria saavutuksia, mutta vuoden kohokohdiksi Katariina ja Sanna nostavat myös esimerkiksi brändiuudistuksen mukanaan tuomat uudet nettisivut sekä kasvaneen toimeksiantomäärän, jonka vastaanottamisen on mahdollistanut vuoden mittaan tiimiin mukaan tulleet uudet osaajat. Liikevaihdon kasvu ja tähän mennessä Paragraaffin historian suurin henkilöstömäärä ovat olleet kruunaamassa yhtiön 40-vuotis juhlavuotta ja yhdessä kuljettua matkaa.  

Odotuksia vuodelle 2023

Uutta vuotta odotetaan Paragraaffilla innolla ja vuoden 2023 suunnittelu on jo kovassa vauhdissa. Tulevalle vuodelle on konseptoitu muun muassa erilaisia webinaareja alan työelämän kehittämiseksi ja merkityksellisten keskustelujen avaamiseksi. Vuosi 2022 toi mukanaan paljon hyvää ja tästä on hyvä jatkaa kohti tulevaa – inspiroituneena uusista ideoista ja mahdollisuuksista. 

Myös Juristipodi jatkuu ensi vuonna uusin jaksoin – kannattaa siis pysyä kuulolla.