Työnantaja – ota nämä viisi asiaa huomioon kesätyöntekijää hakiessa

Kirjoittaja

Jarl-Johan Héde | Paragraaffi

Artikkelit28.1.2019

Taas on se aika vuodesta, kun kesätyönhaku käy kuumimmillaan. Juridiikan alalla varsinkin suomalaisen Big Law:n kesätyöpaikat on täytetty pääosin jo edellisen vuoden puolella, mutta jäljellä on vielä yksityisen, julkisen ja kolmannen sektorin työpaikat. Työnantajan näkökulmasta tämä tarkoittaa kovaa kilpailua parhaista hakijoista! Lue alta viisi vinkkiä siihen, miten yrityksesi menestyy kesätyönhaussa. 

​1. Kohdista haku kaikkiin kaupunkeihin, joissa on oikeustieteellinen tiedekunta 

Erityisesti pääkaupunkiseudulla toimivien yritysten kannattaa ottaa tästä onkeensa, sillä juridiikan alan työpaikat ovat keskittyneet vahvasti Kehä III:n sisäpuolelle ja oman alan kokemuksen perässä ollaan valmiita muuttamaan kesäksi Helsinkiin – tai miksei myös mille vain toisellekin paikkakunnalle. Hakua tehdessä kannattaa siis suunnata työpaikkailmoitukset sellaisiin hakuportaaleihin, jotka tavoittavat juridiikan alan työnhakijat ympäri Suomea. 

​2. Rakenna erottuva ilmoituskampanja 

Ilmoitusportaaleissa on parhaillaan ruuhkaa, sillä vuoden vaihde on tyypillistä aikaa hakea ei vain kesätyöntekijöitä vaan myös muitakin ammattilaisia. Näin ollen kannattaa varmistaa, että hakusi erottuu muiden ilmoitusten joukosta. Ota osaa eri palveluntarjoajien kesätyökampanjoihin ja lisää kohdennettua sosiaalisen median markkinointia. Lisäksi voitte tehdä työnantajavideon haettavasta tehtävästä digimediaan ja liittää videon osaksi työpaikkailmoitusta. Itse työpaikkailmoitukseen kannattaa myös panostaa – vinkkejä työpaikkailmoituksen tekemiseen löytyy esimerkiksi täältä: (Hakukuulutus – mitä siitä pitäisi saada irti).  

​3. Aloita ajoissa 

Kesätyöpaikkahaun kanssa ei kannata aikailla, sillä oikea hetki on nyt. Mikäli ette ole ajoissa, parhaat hakijat ovat jo ehtineet työllistyä kesäksi. Edelleen tarvitsette aikaa hakuprosessin läpiviemiseen kuten hakemusten keräämiseen ja läpikäymiseen, haastatteluihin sekä valintojen tekemiseen. Kesätyöpaikkaa hakevilla on monta verkkoa vesillä, ja mikäli he eivät saa teiltä vastausta ajoissa, on varsin todennäköistä, että hakija valitsee paikan, josta hän saa vastauksen ennen teitä. 

​4. Varaa riittävät resurssit hakuun ja erityisesti hakemusten käsittelyyn 

Kesätyöt kiinnostavat laajasti ja avoimiin tehtäviin tulee helposti kymmenittäin, ellei jopa sadoittain hakemuksia. Hakemusten läpikäynti, haastattelut ja niiden valmisteleminen vaatii paljon aikaa jahenkilöresursseja useammalta henkilöltä. Hakijoille tulee viestiä hakuprosessin eri vaiheista ja päätöksen jälkeen sinun tulee huolehtia työsopimusasioista, palkkahallinnosta, työaikakirjanpidosta ja muista työnantajavelvoitteista. Onnistunut haku ja hakijakokemus vaativat aikaa ja panostusta – näin ollen aikaa kannattaa varata kalenterista jo nyt hakua silmällä pitäen. 

​5. Suunnittele perehdytys huolellisesti 

Vaikka kesätyö on lyhyt, määräaikainen positio, kannattaa perehdytykseen panostaa, jotta työntekijä saa parhaat mahdolliset edellytykset tehdä työnsä hyvin. Laadukas perehdytys palvelee puolin ja toisin, sillä työntekijä on tyytyväisempi työhönsä ja kokee sen mielekkääksi, kun hänellä on selkeä käsitys käsillä olevista tehtävistä ja odotuksista. Tyytyväinen kesätyöntekijä kertoo kokemuksistaan verkostoilleen kesätöiden jälkeen, mikä on parasta työnantajamielikuvavaikuttamista! Yhtälö toimii toki myös toiseen suuntaan. 

Tsemppiä kesätyöhakuihin! 

Harkitse myös henkilöstövuokrausta! Säästät hakuprosessiin ja sen valmisteluun kuluvan ajan tuottavaan työhön, kun annat ammattilaisten hoitaa työntekijän etsimisen. Henkilöstöresursoinnin avulla vältyt myös muilta työnantajavelvoitteilta, joiden järjestäminen vie aikaa ja taloudellisia resursseja. Paragraaffi huolehtii molemmin puolin miellyttävästä rekrytointiprosessista ja juridiikan alan verkostomme takaa onnistuneen lopputuloksen. Huolehdimme myös työsuhteeseen liittyvistä työnantajavelvoitteista. Ota yhteyttä ja autamme mielellämme! 

Tutustu tarkemmin Paragraaffin screeningiin