Lakimies

Lakimies

Julkaisupäivä

16.5.2023

Viimeinen hakupäivä

31.5.2023

Työsuhteen tyyppi

Kokoaikainen

Yrityksen osoite

Porkkalankatu 1, 00180 Helsinki

Yhteyshenkilö

Senior Legal Talent Consultant Anna Helistö

puhelinnumero

050 5522 366

Sähköpostiosoite

anna.helisto@paragraaffi.fi

 • Hakemus sulkeutunut

FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonta

FINE on finanssialalla toimiva organisaatio, johon kuuluvat neuvontatoimistona toimiva Vakuutus- ja rahoitusneuvonta, Vakuutuslautakunta, Pankkilautakunta ja Sijoituslautakunta, johtokunta sekä hallitus.

Etsimme nyt FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonnalle lakimiestä toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen

FINE on finanssialalla toimiva organisaatio, johon kuuluvat neuvontatoimistona toimiva Vakuutus- ja rahoitusneuvonta, Vakuutuslautakunta, Pankkilautakunta ja Sijoituslautakunta, johtokunta sekä hallitus. FINEn tehtävänä on neuvoa kuluttajia, pienyrittäjiä ja niihin verrattavia asiakkaita heidän vakuutus-, pankki- ja sijoitustoiminnan ongelmatilanteissaan, sekä ratkaista niihin liittyviä valitusasioita. Pyrimme edistämään finanssialan asiakkaiden etua sekä alan käytäntöjen tervettä kehitystä ja otamme osaa myös lainsäädännön valmisteluun. FINE tekee oppaita ja vertailuja finanssiosaamisen lisäämiseksi sekä osallistuu finanssiosaamisen yhteistyöhankkeisiin ja edistää talousosaamista. Lue lisää osoitteessa https://www.fine.fi/.

 

Asiakaspalveluhenkinen lakimies finanssialan monipuolisiin neuvontatehtäviin

Lakimiehenä vastaat asiakkaiden neuvonnasta vakuutusalaan liittyvissä asioissa kirjallisesti ja puhelimitse, noudattaen FINEn lautakuntien ratkaisukäytäntöjä ja hyvää vakuutustapaa koskevia linjauksia. Neuvontaan liittyvät kysymykset ovat vaihtelevia, mutta ne voivat liittyä muun muassa korvauspäätöksiin ja vakuutusten muutoksiin sekä niiden oikeellisuuden arviointiin. Neuvonnan lisäksi toimit esittelijänä toimiston ja Vakuutuslautakunnan riidanratkaisussa, jossa huolehdit ratkaisuehdotusten laatimisesta sekä niiden esittelystä toimistossa ja lautakunnalle. Lisäksi seuraat säännöllisesti ratkaisu- ja oikeuskäytännön kehitystä ja osallistut erilaisiin projekteihin sekä koulutuksiin.

Työskentelet osana FINEn asiantuntevaa ja eri koulutustaustoista koostuvaa tiimiä, jossa kaikki jakavat yhteisen tavoitteen alan hyvien käytäntöjen edistämiseen. Arvostamme halua kehittyä ja rohkaisemme osaamisen jakamiseen sekä yhteistyöhön. Tuemme hyvinvointiasi tarjoamalla kattavat työsuhde-edut ja joustavan etätyömahdollisuuden, joka tukee työn ja vapaa-ajan yhteen sovittamista. Toimistomme sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä Helsingissä ja odotamme, että sinulla on mahdollisuus työskennellä paikan päällä noin kaksi kertaa viikossa. Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva ja toivomme, että pääset aloittamaan tehtävässä mahdollisimman pian.

 

Ketä etsimme?

Sinulla on oikeustieteellinen loppututkinto ja mielellään 3–5 vuotta opintojen aikaista tai valmistumisen jälkeistä relevanttia työkokemusta esimerkiksi sopimus- tai vahingonkorvausoikeudesta. Edellytämme sinulta erinomaista kirjallista ilmaisutaitoa sekä kykyä tuottaa selkeitä ja helposti ymmärrettäviä ratkaisuehdotuksia. Emme kuitenkaan odota sinun osaavan kaikkea, vaan ennen kaikkea arvostamme aitoa halua kehittyä, asiakaspalveluhenkisyyttä sekä sujuvia vuorovaikutustaitoja.

Odotamme sinulta

 • Oikeustieteellistä loppututkintoa
 • Mielellään 3–5 vuotta kokemusta sopimus- tai vahingonkorvausoikeudesta
 • Erinomaista suomen kielen taitoa
 • Sujuvaa kirjallista ilmaisutaitoa
 • Erinomaisia yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja

Katsomme eduksi

 • Osaamisen esimerkiksi omaisuuden tai toiminnan vakuuttamisesta
 • Hyvä englannin ja ruotsin kielen taidon

 

Tarjoamme sinulle

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden työskennellä merkittävässä roolissa finanssialan näköalapaikalla. Lakimiehenä pääset vaikuttamaan aidosti alan toimintamalleihin sekä edistämään hyvien käytäntöjen jalkauttamista. Lisäksi pääset kehittämään asiantuntemustasi ja osaamistasi aidosti vaativan riidanratkaisun parissa osana asiantuntevaa tiimiämme.

Tarjoamme työsi, ammatillisen kehittymisesi ja hyvinvointisi tueksi seuraavia asioita:

 • Vaativat ja monipuoliset työtehtävät sekä mahdollisuuden laajentaa osaamista halutessasi myös pankkiasioihin
 • Mahdollisuuden tehdä merkittävää vaikuttamistyötä
 • Keskustelevan ja avoimen työyhteisön
 • Laajan etätyömahdollisuuden

 

Kiinnostuitko?

Hakua hoitaa Paragraaffi ja voit hakea tehtävään jättämällä hakemuksesi sekä palkkatoiveesi hakujärjestelmään viimeistään 31.5.2023. Arvioimme kaikki tehtävään saapuvat hakemukset ja järjestämme haastattelut sopivimpien hakijoiden kanssa etäyhteyden välityksellä jo hakuaikana. Esivalinnan perusteella valitut hakijat jatkavat haastatteluihin FINEn kanssa.

Lisätietoja tehtävästä antaa Senior Legal Talent Consultant Anna Helistö (050 5522 366, anna.helisto@paragraaffi.fi) sekä FINEn johtava lakimies Tuomas Siirala (09 6850 1243) perjantaina 19.5. klo 10–11.30 ja keskiviikkona 24.5 klo 10–11.30.

 

 

Edistämme Paragraaffilla työelämän yhdenvertaisuutta, ja olemme sitoutuneet kaikille avoimeen, monimuotoiseen sekä syrjimättömään rekrytointiin ja työkulttuuriin.