Kunnanlakimies

Kunnanlakimies

Julkaisupäivä

3.4.2024

Viimeinen hakupäivä

17.4.2024

Työsuhteen tyyppi

Kokoaikainen

Työsuhteen kesto

Määräaikainen

Yrityksen verkkosivut

https://www.tuusula.fi

Yhteyshenkilö

Antti-Pekka Röntynen

puhelinnumero

040 314 3003

 • Hakemus sulkeutunut

Tuusulan kunta

Tuusula hakee joukkoonsa kehittymishaluista lakimiestä määräaikaiseen työsuhteeseen

Tuusula on yli 41 000 asukkaan johtava taidekunta Keski-Uudellamaalla. Meillä työskentelee 1 600 eri alojen ammattilaista, jotka tekevät arjestamme mahdollista. Tuusulassa on keskisuuren kunnan edut pääkaupunkiseudun kyljessä, jossa jokainen voi rakentaa omannäköisensä elämän. 

Hyviä puitteita elämään Tuusulassa tarjoavat esimerkiksi monipuoliset asumisen mahdollisuudet, runsas vapaa-ajan tarjonta sekä laadukas varhaiskasvatus ja opetus. Olemme Tuusulanjärven kulttuuriperinnöstä ammentava, luonnonläheinen, turvallinen ja hyvinvoiva kunta, jonka vireät kyläyhteisöt, lukuisat museot ja persoonalliset tapahtumat pitävät sykettä yllä.

Lisätietoja Tuusulasta www.tuusula.fi.

Julkishallinnosta, sopimusoikeudesta ja konserniasioista kiinnostunut lakimies

Lakimiehenä tuet kasvavan kunnan kehitystä ja varmistat juridisten asioiden huomioimisen kaikissa toiminnoissa. Tuet kunnan johtoa konsernin lakiasioissa ja kunnan toimialueita lainsäädäntöön liittyvissä kysymyksissä. Keskeiset kysymykset liittyvät konserniyhtiöiden yhtiöoikeudellisiin asioihin ja opetuksen sekä varhaiskasvatuksen lainsäädäntöön. Valmistelet päätöksiä ja ratkaisuja kunnan johdolle, keskeisille viranhaltijoille ja kunnan toimielimille. Lisäksi avustat toimialueita ja hankinnan asiantuntijoita hankintasopimusten valmistelussa ja laadit tarvittaessa vastineita sekä lausuntoja muille viranomaisille. Lisäksi työskentelet tarvittaessa yhteistyössä ulkoisen lakikumppanimme kanssa erimielisyystilanteissa ja huolehdit asioiden ohjauksesta sekä varhaisen vaiheen neuvotteluista.

Olet osa päätöksenteon tuen ja lainopillisten palvelujen tiimiä, jossa työskentelet yhdessä toisen lakimiehen kanssa. Lähiyhteisössäsi työskentelevät lisäksi hallintopäällikkö sekä asianhallinnan-, kunnallisen päätöksenteon-, kirjaamotoimintojen- ja johdon tuen ammattilaisia. Modernit työskentelytilamme sijaitsevat Etelä-Tuusulassa hyvien kulkuyhteyksien päässä, mutta tarjoamme myös laajat etätyömahdollisuudet.

Tehtävä on määräaikainen ajalla 1.6.2024–30.6.2025, mutta tarkemmasta ajankohdasta voidaan sopia tilanteesi mukaan.

Mitä odotamme sinulta?

Tehtävän kelpoisuusvaatimuksena on oikeustieteen ylempi korkeakoulututkinto tai tähän rinnastettu ulkomainen tutkinto. Odotamme sinun hallitsevan sopimus- ja hankintajuridiikan perusteet ja halun oppia niistä lisää. Hyödyt myös yhtiöoikeuden ja vahingonkorvauslainsäädännön keskeisten perusteiden tuntemuksesta, mutta emme edellytä sitä, vaan tehtävässä sinulla on mahdollisuus kehittyä niiden parissa. Tehtävässä saat näköalapaikan kasvavan kunnan juridiikkaan ja pääset viemään osaamista eteenpäin sekä näkemään työsi konkreettiset tulokset.

Odotamme sinulta

 • Oikeustieteen ylempää korkeakoulututkintoa tai tähän rinnastettua ulkomaista tutkintoa
 • Sopimus- ja hankintajuridiikan perusteiden ymmärrystä ja halua oppia niistä lisää
 • Kykyä kommunikoida selkeästi ja ymmärrettävästi oikeudellisista kysymyksistä ja tiivistää juridiset ratkaisut ja keskeiset asiakysymykset päätöksentekijöille
 • Kykyä hallita useita tehtäviä samanaikaisesti ja priorisoida niitä keskeisten tavoitteiden ja aikataulujen mukaisesti
 • Tiimityöskentelytaitoja, ratkaisukeskeisyyttä, halua kehittyä ja kehittää sekä intoa oppia monipuolisia juridisia tehtäviä kuntaorganisaatiossa

Katsomme eduksi

 • Yhtiöoikeuden ja vahingonkorvauslainsäädännön keskeisten perusteiden tuntemuksen

Mitä voit odottaa meiltä?

Tarjoamme sinulle merkityksellisen tehtävän jatkuvasti kasvavassa kuntaorganisaatiossa sekä motivoituneen ja kehittämismyönteisen työyhteisön tuen. Otamme elämäntilanteesi huomioon työurasi eri vaiheissa, ja etätyöskentely sekä monipaikkainen työ on meille arkea. Mahdollistamme tasapainon työn ja muun elämän välillä ja rohkaisemme sinua kehittämään osaamistasi monipuolisesti.

 • Pääset omalla toiminnallasi tukemaan kasvavan kunnan kehitystä ja kehittämään omaa osaamistasi monipuolisten juridisten asioiden parissa sekä näkemään työsi tulokset.
 • Sinulla on laajat etätyömahdollisuudet, joista voimme sopia tilanteesi mukaan. Toivomme kuitenkin, että erityisesti työsuhteen alussa pääset tutustumaan tiimiimme myös paikan päällä.
 • Voit työskennellä omien mieltymystesi mukaan työaikaliukuman puitteissa. Säännöllinen työaika on 36,15 tuntia viikossa.
 • Panostamme työntekijöidemme hyvinvointiin myös vapaa-ajalla tarjoamalla kulttuuri- ja liikuntaedun, liikuntaryhmiä, kuntosalin ja alennuksia uimahalliin.
 • Tehtäväkohtainen palkka on 4 467,93 euroa, jonka lisäksi voidaan maksaa työkokemuslisää aiemman työkokemuksen perusteella. KVTES:n mukainen työkokemuslisä on 3 tai 8 prosenttia tehtäväkohtaisesta palkasta.

Olisitko sinä etsimämme henkilö?

Hakua hoitaa Paragraaffi yhteistyössä Tuusulan kunnan kanssa. Voit hakea tehtävään lähettämällä hakemuksesi sähköisesti 17.4.2024 klo 12.00 mennessä osoitteessa www.tuusula.fi/tyopaikat.

Lisätietoja tehtävästä antaa hallintojohtaja Antti-Pekka Röntynen numerosta 040 314 3003.