Rakenna suomalaista yhteiskuntaa kanssamme

Kiinnostaako ura oikeushallinnossa? Oikeusministeriön hallinnonala on laaja ja käsittää suuren joukon osaajia. Meitä on yli 9 500 erilaisissa tehtävissä ulosottotarkastajasta käräjätuomariin.

Tarjoamme kattavan kirjon uramahdollisuuksia moniammatillisissa tiimeissä. Meillä voit esimerkiksi vaikuttaa lakien valmisteluun, tehdä kansainvälistä yhteistyötä, auttaa rikosvastuun toteutumisessa tai tukea heikommassa asemassa olevia.

Saat tehdä töitä vakaassa ympäristössä, jossa on mahdollista rakentaa pitkäaikainen ja moniulotteinen ura.

Tule tekemään kanssamme töitä oikeudenmukaisen Suomen puolesta. 

Tutustu oikeusministeriön hallinnonalan yhteisiin työnantajasivuihin oikeus.fi:ssä. Sieltä löydät mm. lisää työntekijähaastatteluita ja esittelyvideoita.

+ 9 500

Hallinnonalalla työskentelee yli 9 500 asiantuntijaa eri tehtävissä. 

+ 750

Valtiolle.fi-sivulla oli vuoden 2023 aikana haussa yli 750 avointa tehtävää.

270

Oikeusministeriön hallinnonalalla on käytössä noin 270 erilaista ammattinimikettä.

52 %

Valtiolla on töissä yhteensä noin 4 600 juristia. Heistä yli puolet työskentelee oikeusministeriön hallinnonalalla.

Miksi työllistyä meille?

Joustavuus työskentelyssä

 

Tarjoamme monipuolisia työtehtäviä ympäri Suomea. Meillä voit työskennellä kollegoiden kanssa toimistolla tai joustavasti etänä.  Käytössämme on tehtävästä riippuen työaikajoustoja liukuvasta työajasta työajattomuuteen.

Meillä voit vaikuttaa!

 

Turvaamme yhteiskuntarauhaa ja edistämme oikeussuojaa. Olemme osa oikeusvaltion toimivaa kokonaisuutta. Työmme on yhteiskunnallisesti merkityksellistä. Virastomme varmistavat osaltaan yhteiskunnan toimivuutta ja turvallisuutta.

Hyvinvointisi on tärkeää

 

Haluamme, että sinulla on riittävästi aikaa ja tilaa myös muulle elämälle.

Järjestämme osaamisalasi koulutusta ja pääset kehittämään ammattitaitoasi.

Tule osaksi työyhteisöämme, jossa arvostamme eri näkökulmia ja yhteistyötä.

Palkka-avoimuus

 

Valtiolla palkkauksemme on läpinäkyvää.

Ansaintamallimme perustuu työn vaativuuteen, suoriutumiseen ja kokemukseen.

Monipuolisia uramahdollisuuksia

Sampsa Luttinen: Asianajajan töitä valtion palveluksessa

 

Sampsa Luttinen työskentelee julkisena oikeusavustajana Keski-Suomen oikeusaputoimistossa. Luttinen on valmistunut oikeustieteen maisteriksi Lapin yliopistosta.  Hänelle sysäyksen työskennellä rikos- sekä perhe- ja perintöoikeudellisten asioiden parissa antoi auskultointi eli tuomioistuinharjoittelu.

 

Lue lisää →

 

Emmi Mäkinen: Notaarin työ sisältää rangaistusaikapäätöksiä ja vankien etsintäkuuluttamisia

 

Emmi Mäkinen työskentelee notaarina Rikosseuraamuslaitoksen täytäntöönpanoyksikössä. Mäkinen on opiskellut Itä-Suomen yliopistossa hallintotieteiden maisteriksi pääaineenaan rikos- ja prosessioikeus. Kiinnostus rikosseuraamusalaa kohtaan vahvistui yliopiston ekskursiolla.

 

Lue lisää →

Juristipodi

65. Kriminaalipolitiikka ja lainvalmistelu rikosseuraamusalalla

Tämä jakso tarjoaa ainutlaatuisen katsauksen siihen, miten lainsäädäntö vaikuttaa käytännön tasolla ja miten kriminaalipolitiikkaa kehitetään Suomessa. Jaksossa tulemme keskustelemaan myös siitä, miten varmistetaan, että uudet lait ja säädökset toimivat käytännössä, ja mitä lainvalmistelijan työ käytännössä pitää sisällään. jaksossa vierailevat Anna-Liisa Sandvik – Oikeusministeriön kriminaalipolitiikka- ja rikosoikeusosaston erityisasiantuntija & Heidi Lokasaari – lakimies, Rikosseuraamuslaitokselta.

Kuuntele jakso veloituksetta Spotifysta, SoundCloudista tai ApplePodcastista.

 

 

58. Taidot, joita vaaditaan haastemies- ja ulosottoylitarkastajan tehtävissä

Haastemiehet ja ulosottotarkastajat ovat oikeusjärjestelmän asiakaspalvelun sankareita. Heidän monipuolinen työnsä edellyttää erityisesti vahvoja vuorovaikutustaitoja ja kykyä kohdata ihmisiä erilaisissa tilanteissa.

Tässä Juristipodin jaksossa tutustumme syvällisesti Katariina Tuomelan johdolla haastemies Antti Helennen sekä ulosottoylitarkastaja Satu Kallion työn eri ulottuvuuksiin, keskittyen erityisesti asiakaspalvelutilanteisiin ja siihen, kuinka heidän työnsä vaikuttaa koko oikeusjärjestelmään.

Kuuntele jakso veloituksetta Spotifysta, SoundCloudista tai ApplePodcastista.

 

 

55. Rikosketjun kolmiyhteys: syyttäjän, tuomarin ja median roolit

Miten syyttäjä ja tuomari varmistavat oikeudenmukaisuuden ja puolueettomuuden näkyvässä tapauksissa, joissa ulkopuolinen paine on suuri?

Tässä Juristipodin jaksossa vierailevat käräjätuomari Juha Hartikainen Helsingin käräjäoikeudesta ja aluesyyttäjä Meri Bergström Etelä-Suomen syyttäjäalueelta. Katariina Tuomela johdattaa keskustelua, jossa käydään läpi oikeusjärjestelmän kulisseja, rikosketjun monimuotoisuutta ja siitä, miten oikeuslaitos vastaa median ja yleisön paineisiin.

Kuuntele jakso veloituksetta Spotifysta, SoundCloudista tai ApplePodcastista.

 

Selvitä, mikä oikeusalan ammatti on sinua varten!

Kokeile nopeaa testiämme selvittääksesi, mikä oikeusalalla odottava ammatti voisi tulevaisuudessa olla sinulle sopiva polku tai täydellinen valinta jo nyt!

Kaikki avoimet työpaikat

Valtiolle.fi-sivusto kokoaa yhteen kaikki valtion eri organisaatioissa avoimena olevat työpaikat. Siellä julkaistaan myös oikeushallinnon avoimet työtehtävät. Tarjolla on monipuolisesti mahdollisuuksia vaihteleville koulutustaustoille ja eri uravaiheisiin.

Valtiolla kaikki yli kahden vuoden pituiset määräaikaisuudet ja vakituiset virat tulee täyttää julkisella haulla. Vertailumuistiot hakijoista ovat julkisia, samoin hakijoiden nimet ja työhakemukset. Joissakin viroissa ja määräaikaisissa virkasuhteissa on lailla asetettuja kelpoisuusvaatimuksia, jotka määrittelevät, kenet tehtävään voidaan nimittää. Näistä virasto ei voi poiketa.

Monet oikeushallinnon virastot ottavat myös yliopisto- ja amk-harjoittelijoita. Harjoittelupaikkoja julkaistaan muun muassa valtiolle.fi:ssä, JobTeaserissä, Aarresaaressa ja oppilaitosten omilla ilmoitustauluilla.