Rakenna suomalaista yhteiskuntaa kanssamme

Kiinnostaako ura oikeushallinnossa? Oikeusministeriön hallinnonala on laaja ja käsittää suuren joukon osaajia. Meitä on yli 9 500 erilaisissa tehtävissä ulosottotarkastajasta käräjätuomariin.

Tarjoamme kattavan kirjon uramahdollisuuksia moniammatillisissa tiimeissä. Meillä voit esimerkiksi vaikuttaa lakien valmisteluun, tehdä kansainvälistä yhteistyötä, auttaa rikosvastuun toteutumisessa tai tukea heikommassa asemassa olevia.

Saat tehdä töitä vakaassa ympäristössä, jossa on mahdollista rakentaa pitkäaikainen ja moniulotteinen ura.

Tule tekemään kanssamme töitä oikeudenmukaisen Suomen puolesta. 

Tutustu oikeusministeriön hallinnonalan yhteisiin työnantajasivuihin oikeus.fi:ssä. Sieltä löydät mm. lisää työntekijähaastatteluita ja esittelyvideoita.

+ 9 500

Hallinnonalalla työskentelee yli 9 500 asiantuntijaa eri tehtävissä. 

+ 750

Valtiolle.fi-sivulla oli vuoden 2023 aikana haussa yli 750 avointa tehtävää.

270

Oikeusministeriön hallinnonalalla on käytössä noin 270 erilaista ammattinimikettä.

52 %

Valtiolla on töissä yhteensä noin 4 600 juristia. Heistä yli puolet työskentelee oikeusministeriön hallinnonalalla.

Miksi työllistyä meille?

Joustavuus työskentelyssä

 

Tarjoamme monipuolisia työtehtäviä ympäri Suomea. Meillä voit työskennellä kollegoiden kanssa toimistolla tai joustavasti etänä.  Käytössämme on tehtävästä riippuen työaikajoustoja liukuvasta työajasta työajattomuuteen.

Meillä voit vaikuttaa!

 

Turvaamme yhteiskuntarauhaa ja edistämme oikeussuojaa. Olemme osa oikeusvaltion toimivaa kokonaisuutta. Työmme on yhteiskunnallisesti merkityksellistä. Virastomme varmistavat osaltaan yhteiskunnan toimivuutta ja turvallisuutta.

Hyvinvointisi on tärkeää

 

Haluamme, että sinulla on riittävästi aikaa ja tilaa myös muulle elämälle.

Järjestämme osaamisalasi koulutusta ja pääset kehittämään ammattitaitoasi.

Tule osaksi työyhteisöämme, jossa arvostamme eri näkökulmia ja yhteistyötä.

Palkka-avoimuus

 

Valtiolla palkkauksemme on läpinäkyvää.

Ansaintamallimme perustuu työn vaativuuteen, suoriutumiseen ja kokemukseen.

Monipuolisia uramahdollisuuksia

Reija Karjalainen: Sihteeritiimissä jokainen saa äänensä kuuluviin

 

Reija Karjalainen työskentelee syyttäjänsihteereiden tiiminvetäjänä ja syyttäjänsihteerinä Pohjois-Suomen syyttäjäalueella Oulussa. Syyttäjälaitokseen hän päätyi töihin vuonna 2017 työharjoittelun kautta, jolloin Karjalainen aloitti syyttäjänsihteerinä. Tiiminvetäjän tehtävässä hän on toiminut reilut kolme vuotta.

Karjalainen on valmistunut ns. oikeustradenomiksi ammattikorkeakoulusta ja opiskelee nyt töiden ohella hallintotieteitä Vaasan yliopistossa.

 

Lue lisää →

 

Henri Hyvärinen: Asianajajasta tuomariksi

 

Henri Hyvärinen työskentelee Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa käräjätuomarina ja osastonjohtajana. Koulutuksensa hän on hankkinut Suomen lisäksi ulkomailta. Hän on suorittanut oikeustieteellisen tutkinnon Turun yliopistossa, minkä jälkeen opintoja on kertynyt Edinburghissa, Skotlannissa.

”Työssä on hyödyksi hyvä taito kommunikoida asiakkaiden ja avustajien sekä syyttäjien kanssa. Työ on ajoittain nopeatempoista, vaatii ratkaisuja ja kykyä erottaa olennainen epäolennaisesta”, Hyvärinen kertoo.

 

Lue lisää →

Juristipodi

55. Rikosketjun kolmiyhteys: syyttäjän, tuomarin ja median roolit

Miten syyttäjä ja tuomari varmistavat oikeudenmukaisuuden ja puolueettomuuden näkyvässä tapauksissa, joissa ulkopuolinen paine on suuri?

Tässä Juristipodin jaksossa vierailevat käräjätuomari Juha Hartikainen Helsingin käräjäoikeudesta ja aluesyyttäjä Meri Bergström Etelä-Suomen syyttäjäalueelta. Katariina Tuomela johdattaa keskustelua, jossa käydään läpi oikeusjärjestelmän kulisseja, rikosketjun monimuotoisuutta ja siitä, miten oikeuslaitos vastaa median ja yleisön paineisiin.

 

Kuuntele jakso veloituksetta Spotifysta, SoundCloudista tai ApplePodcastista.

 

Selvitä, mikä oikeusalan ammatti on sinua varten!

Kokeile nopeaa testiämme selvittääksesi, mikä oikeusalalla odottava ammatti voisi tulevaisuudessa olla sinulle sopiva polku tai täydellinen valinta jo nyt!

Kaikki avoimet työpaikat

Valtiolle.fi-sivusto kokoaa yhteen kaikki valtion eri organisaatioissa avoimena olevat työpaikat. Siellä julkaistaan myös oikeushallinnon avoimet työtehtävät. Tarjolla on monipuolisesti mahdollisuuksia vaihteleville koulutustaustoille ja eri uravaiheisiin.

Valtiolla kaikki yli kahden vuoden pituiset määräaikaisuudet ja vakituiset virat tulee täyttää julkisella haulla. Vertailumuistiot hakijoista ovat julkisia, samoin hakijoiden nimet ja työhakemukset. Joissakin viroissa ja määräaikaisissa virkasuhteissa on lailla asetettuja kelpoisuusvaatimuksia, jotka määrittelevät, kenet tehtävään voidaan nimittää. Näistä virasto ei voi poiketa.

Monet oikeushallinnon virastot ottavat myös yliopisto- ja amk-harjoittelijoita. Harjoittelupaikkoja julkaistaan muun muassa valtiolle.fi:ssä, JobTeaserissä, Aarresaaressa ja oppilaitosten omilla ilmoitustauluilla.