Työnhaku-webinaarisarja

Työnhaku5.8.2021

Paragraaffin työnhakuun keskittyvässä webinaarisarjassa perehdytään kattavasti työnhaun eri vaiheisiin aina työnhakuun valmistautumisesta työhaastatteluihin sekä erilaisiin uramahdollisuuksiin.

Työnhakusarjassa saat alan suurimpien työnantajien näkemyksiä ja kokemuksia tämän päivän juristimarkkinasta. Kokeneet HR ammattilaiset sekä juristit, jotka ovat tiiviisti mukana rekrytoinneissa jakavat parhaat vinkkinsä työnhakua varten. Saat alan asiantuntijoiden näkemyksiä muun muassa siitä, miten valmistautua työnhakuun, haastatteluihin sekä mitä valinnan jälkeen tapahtuu. Webinaarista saat vinkkejä työnhakuun valmistautumiseen, olit sitten työurasi alkupuolella oleva opiskelija tai vastavalmistunut, taikka jo pidemmälle työurallasi edennyt. 

Katso yksittäiset jaksot

Osa 1: Työnhakuun valmistautuminen – Mäkitalo Asianajotoimisto

Ensimmäisessä osassa käsittelemme Mäkitalo Asianajotoimiston osakkaan ja asianajaja Marja Norrenan johdolla sitä, miten työnhakua tulisi lähestyä. Saat vinkkejä oman työnhakusi lähtötilanteen arvioimiseksi ja oman osaamisesi sanoittamiseksi. Kerromme myös, mihin asioihin kannattaa perehtyä ja mitkä asiat tulisi päivittää ajan tasalle ennen työhakemuksen lähettämistä.

Osa 2: Ansioluettelo – DLA Piper

Toisessa osassa DLA Piperin HR Manager Katja Kanerva kertoo, mistä hyvä ansioluettelo koostuu. CV on työnhaun tärkein osa, joten miltä sen tulisi näyttää ja mitä asioita siitä tulisi ilmetä? Muun muassa näihin ja moniin muihin kysymyksiin vastaamme webinaarissa. Saat myös vinkkejä siihen, miten tuoda esiin omaa osaamistasi ja taitojasi sekä miten viimeistelet ansioluettelosi ennen sen lähettämistä. 

Osa 3: Cover letter – Paragraaffi

Webinaarisarjan kolmannessa osassa Paragraaffin Jarl-Johan Héde antaa vinkkejä siihen, miten hiot hakukirjeestäsi muita hakumateriaalejasi tukevan osan. Pohdimme muun muassa sitä, miten hakukirjettä kannattaa lähestyä ja miten luoda asettelu, joka tukee hakukirjeen sisältöä. Annamme myös vinkkejä siihen, miten tunnistat työnantajan esittämät epäsuorat kysymykset hakuilmoituksesta ja miten niihin tulisi hakukirjeessä vastata. 

Osa 4: Työhaastattelu – Eversheds Sutherland

Neljännessä osassa Eversheds Sutherlandin HR Director Annemari Kovalainen kertoo, mihin työhaastatteluun valmistautuessa kannattaa kiinnittää huomiota, ja mitkä ovat avaimet onnistuneeseen työhaastatteluun. Käsittelemme myös erilaisia haastattelutyyppejä ja annamme vinkkejä siihen, miten toimia työhaastattelun jälkeen. Webinaarista saat vinkkejä työnhaun keskeisimpään osaan, kun pohdit uran vaihtoa tai uusia työtehtäviä. 

Osa 5: Valinnan jälkeen – Castrén & Snellman

Viidennessä osassa käsittelemme Castrén & Snellmanin HR Business Partner Riitta Vuorenvirran johdolla sitä, mitä työtarjouksen yhteydessä tulisi huomioida ja miten toimia, jos et tullut valituksi. Webinaarista saat myös vinkkejä siihen, mitä työsopimuksen solmimisen yhteydessä kannattaa huomioida ja miten toimia ennen työsuhteen aloitusta sekä sen aikana. 

Osa 6: Urapolut – Borenius

Webinaarisarjan viimeisessä osassa Boreniuksella Counselina työskennellyt Janni Hiltunen kertoo, millaisia urapolkuja asianajotoimistoissa on olemassa. Webinaarissa tarkastelemme sitä, millaisia mahdollisuuksia asianajotoimisto tarjoaa oikeustieteen opiskelijoille ja vastavalmistuneille, sekä millaisia mahdollisuuksia oman ammatillisen kehityksen ja osaamisen tueksi on olemassa. Tarkastelemme myös sitä, millaisten eri reittien ja urapolkujen myötä asianajotoimistoon voi työllistyä.